İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporası Ermenistan’a yatırım yapmadı

Mevcut Ermenistan yönetimimin diaspora tarafından sevilmediği, bu nedenle de ülkenin kalkınmasına dönük politikalara işadamlarının katılmadığı ifade edilen yazıda, Sarkisyan’ın Türkiye politikasının da tepki çektiği belirtilerek, şöyle denildi: ”Amerikalı Ermeni işadamları, Sarkisyan’ın Ermenistan’da yatırım yapılması çağrısına kulak verecek mi? Amerika’daki Ermenilerin özelliklerinden biri de pragmatizmdir. Bunun için öncelikle Ermenistan’da değişim yaşandığından ve yatırım ortamının iyileştiğinden emin olmak isterler. Diaspora, Erivan’da bir gelir kapısı olarak görülmüyor. Öyle olacağa da benzemiyor.”

***********************
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın tüm çağrılarına rağmen ülke dışındaki Ermeni işadamlarının, bir kar görmedikleri için Ermenistan’da yatırım yapmadıkları belirtildi.
Armenianow sitesinde yer alan analizde, Sarksiyan’ın ABD ziyareti sırasında, hükümeti sevmeseler de diasporayı Ermenistan’a yatırım yapmaya çağırdığı belirtildi. Sarkisyan’ın ABD’ye hareketinden önce Erivan’da ‘Pan-Ermeni’ forumu düzenlendiği kaydedilen yazıda, forumda ülkenin önde gelen din adamlarından Catholicos Aram’ın yetkilileri ülkenin popülaritesini düşürmekle suçladığı vurgulandı.
Mevcut Ermenistan yönetimimin diaspora tarafından sevilmediği, bu nedenle de ülkenin kalkınmasına dönük politikalara işadamlarının katılmadığı ifade edilen yazıda, Sarkisyan’ın Türkiye politikasının da tepki çektiği belirtilerek, şöyle denildi:
”Amerikalı Ermeni işadamları, Sarkisyan’ın Ermenistan’da yatırım yapılması çağrısına kulak verecek mi? Amerika’daki Ermenilerin özelliklerinden biri de pragmatizmdir. Bunun için öncelikle Ermenistan’da değişim yaşandığından ve yatırım ortamının iyileştiğinden emin olmak isterler. Diaspora, Erivan’da bir gelir kapısı olarak görülmüyor. Öyle olacağa da benzemiyor.”

Yorumlar kapatıldı.