İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mardin’in Midyat ilçesinde “Keşf-i Kadim: Matiate’tan Midyat’a” konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Midyat Kaymakamlığı, Kadim Akademi Derneği, Midyat Belediyesi, DİKA ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle 7-9 Ekim 2011 tarihinde düzenlenecek sempozyumun tanıtımı için Matiat Otelinde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Fatih Akkaya, Midyat’ı tanıtmak amacıyla böyle bir sempozyum düzenlendiğini belirterek, Midyat’ın tarihi yapısı itibari ile çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Akkaya, Midyat’ta Süryani, Kürt, Arap ve Yezidilerin de yaşadığı bir kültür mozaiği olduğunu ifade ederek, “Bunun yanı sıra Asurlular ve Akadlarla ilgili de örnekler mevcut. Midyat bu kültürlerin birarada yaşadığı en güzel örneklerden biri. Her gelen kültürün birbirinden etkilenerek yeni kültürler yaratmıştır” dedi.
Mardin Artuklu Üniversitesi ve Sempozyum Yürütme Kruulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat’ın geçmişe uzanan kültürel ve inanç birikimini yeniden değerlendirmek amacıyla düzenlenecek sempozyumda Midyat üzerinde farklı disiplinlerde çalışmaları olan yurtiçi ve yurtdışından akademisyenlerin biraraya geleceğini söyledi.
Özcoşar, bir arada yaşama deneyimi güçlü Midyat’ın geçmiş ve bugününün sosyolojik, kültürel, dini, siyasal ve iktisadi boyutlarıyla yeniden ele alınacağı sempozyumun, ilçede ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.
Toplantıda sempozyuma ilişkin Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice sunumlar yapıldı.
– MARDİN
(Anadolu Ajansı)

Yorumlar kapatıldı.