İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Davası sürüyor!

Zirve Yayınevi Davası’nda sanıklar 35. kez hakim karşısında.18 Nisan 2007 tarihinde Malatya’da Zirve Yayınevi’nde 1’i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar 35. kez hakim karşısına çıktı. Bugünkü duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk de katıldı.



Sabah saatlerinde Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Malatya Adliyesi’ne, cezaevinde tutuklu bulunan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir, Salih Gürler ve Varol Bülent Aral getirildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, adliye binası girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tanrıkulu, duruşmayı izlemek için Malatya’ya geldiklerini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu davayı önceden beri izliyorduk. Bizim açımızdan önemli olan; yargılanan sadece bu 5 genç değil. Bunların arkasındaki örgütlü gücün ortaya çıkarılması gerekir. Çabanın bu yönde olması lazım. Umuyoruz ki bu 5 gencin arkasındaki çetede organize güçler de ortaya çıkar.” diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise nefret suçları ile ilgili meclise bir soru önergesi verdiğini hatırlatarak, “Bu önemli bir dava, önümüzdeki sürecin aydınlığa çıkması açısından çok önemli. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

CİHAN

Yorumlar kapatıldı.