İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümüne ithaf edilen konser devam ediyor

Erivan Cumhuriyet Meydanında Ermenistan’ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümü ithaf edilen bayram konseri 21 Eylül akşamı başladı.1 saat 20 dakika  süren ″Kahramanlık Baladı″ kompozitör Avet Terteryan’ın Senfoni N.2’den bir bölümle başladı. Daha sonra Aleksandr Acemyan, Lazar Saryan, Edgar Hovhannisyan, Aram Haçaturyan, Makar Yekmalyan, Edvard Mirzoyan, Arno Babajanyan, Komitas, George Karvarents’in yapıtlarıyla devam etti. Konser Robert Amirkhanyan’ın bugün için yazdığı eserin icrasıyla sona erecek.

Konserde maestro Edvard Topçuyan yönetimindeki ″Ermenistan Senfonik Orkestrası″, SSCB halk sanatçısı maestro Hovhannes Çekicyan yönetimindeki ″Devlet Akademik Korosu″ sahnede yer almakta.
Konserde ″Tatul Altunyan Devlet Müzik ve Dans Topluluğu″, ″Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Şeref Kıtası Nefesli Çalgılar Orkestrası″ ve Devlet ″Dostluk″ Ansamblı da yer alamakta. Konsere 400 civarı sanatçı katılmakta.
Meydanda hareketli projektörler yerleştirilmiş durumda, bunlar meydanda müzik eşliğinde hareket eden fıskiyelerle beraber su ekranı işlevi görmekte.
Cumuriyet Meydanına yerleştirilen iki dev ekran yanısıra ″Başbakanlık″,  ″Dışişleri Bakanığı″ ve ″Ulusal Galeri″ binaları da ekran işlevi görecekler, ekranlara Ermeni tarhinin geçmişi ve günceli yansıtılacak.
Rejisör Aram Sukiasyan’ın sahnelediği  ″Kahramanlık Baladı″; ″Invitro Production″ ve ″Prolighting″ firmaları tarafından organize edildi. Teknik servis Fransız ″Agance Publique″ ve ″Aquatic Show″ tarafından sağlandı.

Yorumlar kapatıldı.