İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler’den tatbikata karşılık geçit töreni

Geçtiğimiz aylarda Azerbaycan ordusunun sınırda gerçekleştirdiği tatbikata Ermenistan yeni silahlarını sergileyerek karşılık verdi  Geçtiğimiz bahar aylarında Ermenistan sınırında büyük bir askeri tatbikat gerçekleştiren Azerbaycan’a, Erivan yönetimi askeri geçit töreni ile cevap verdi. Dört bin asker ve üç bin zırhlı aracın yer aldığı askeri geçit törenine, ülkedeki üslerde görev yapan Rus askerlerinin katılması da dikkat çekti.


Ermenistan’ın bağımsızlığının 20. yıldönümü nedeniyle düzenlendiği açıklanan askeri geçit töreni, Ermeni basınında “savaşa hazır ordunun ve son teknoloji silahların sergilenmesi” olarak yorumlandı. Son teknoloji silahların ilk kez kamuoyuna sunulduğu belirtilen haberlerde, bu silahların “düşman topraklarının derinlerine sızabilecek ve yüksek hassasiyet taşıyan hedeflere ulaşabilecek” kapasitede olduklarına vurgu yapıldı.
Ermeni askeri uzmanlar geçit töreninin “gösteriş” olduğu iddialarını yalanlarken, Erivan’ın silah kapasitesinin hala Azeri silahları ile karşılaştırılamayacağını savundular.
Askeri geçit töreninde, kontrollü topçu ateşi ve keşif sistemleri gibi askeri teknolojilerle, 120 km menzilli Ermenistan yapımı Scud füzeleri “Elbrus” da yer aldı.

Yorumlar kapatıldı.