İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant’ın adını kullanarak entelektüel çıkar peşindeler, ahlaklı bulmuyorum!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş’la Söz Sende’de birlikteydik. Şöyle sordum: Sence Hrant Dink üzerinden entelektüel bir rant mı gidiyor? Rober Koptaş, Hrnat Dink’le ilgili entelektüel bir rant olduğunu belirterek; “Hrant’ın nasıl aramızdan alındığını biliyoruz. Onun adını kullanarak onu daha çok sevdiğini ya da onun hakkını daha çok savunduğunu ileri sürerek buradan bir entellektüel  çıkar sağlamaya çalışmak bana çok ahlaklı gelmiyor. Türkiye aydın sınıfı o sınavdan Hrant yaşarken kaldı. Hrant adliye kapılarında yumurta yağmuruna tutulurken hepimiz sessiz kaldık. Bu insanların çoğu o dönem Hrant’ın yanında değildi.” diye cevap verdi. 

                                                

*
Rober Koptaş Hrant Dink ödülünün Ahmet Altan’a verilmesi ile ilgili tartışmalar için şunları söyledi: “Eleştiriyi anlamak mümkün ama hakaret noktasına varan tepkiler oldu. Hrant Dink Vakfı’na ve Agos’a ağıza alınmayacak laflar edildi. Eleştirinin dozu kaçtı. Bu tepkiler bizim içinde bulunduğumuz bölünmüşlük halini gösteriyor. Her şeye ideolojiler açısından değil de pozisyonlar açısında bakıyoruz. Taraf’ın ve Ahmet Altan’ın Türkiye’de bazı konuların tartışılmasında ne kadar ön açıcı olduğunu göz ardı etmemek lazım.”
                                                       *
“Nedim Şener’e ödül verilmeli miydi?” sorum üzerine ise Koptaş, “Nedim Şener ve Ahmet Şık meselesinde Dink ailesinin duruşu belli. Orhan Dink tutuklandıkları gün mahkeme önündeydi. Agos Gazetesi’nin tavrı da belli. Orası Hrant Dink meselesi ile ilgili çalışanları ödüllendirmenin yeri değildi. Bu ödülün daha farklı bir duruşu var. Bu ödül gecesinin bunun için uygun bir zemin olmadığı düşünülerek hareket edildi.” dedi.
http://www.haberturk.com/haber/haber/671780-hrantin-adini-kullanarak-entelektuel-cikar-pesindeler-ahlakli-bulmuyorum

Yorumlar kapatıldı.