İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa Ermeni Toplumu: Ermenistan’ın refah ve gücü Diaspora için çok önemli

Erivan’da düzenlenen Panarmenyan Foruma katılan Fransa Ermeni Toplumu başkanı Alexis Govchiyan konuşmasında ″Biz hepimiz burada ortak çabalarla Ermenistan ve Diasporanın var olan sorunlarına çözümler bulmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Ermenistan, Diaspora ve Karabağ’ın 7 milyonluk Ermeni gücünü birleştirerek, aralarında insan haklarıyla ilgili sorunları dahil olmak üzere birçok sorunu çözebiliriz ve biz kendi payımıza buna hazır olduğumuzu söylüyoruz.

Panarmenyan Forum’un gerçekleştirilmesi Ermeni Diasporasının, Ermenilerin ortak sorunlarının çözümü için anayurt ve Karabağ’la birleşmesine katkıda bulunuyor. Açıklama, Erivan’da düzenlenen Panarmenyan Foruma katılan Fransa Ermeni Toplumu bşk. Alexis Govchiyan’dan geldi.
Govchiyan konuşmasında ″Biz hepimiz burada ortak çabalarla Ermenistan ve Diasporanın varolan sorunlarına çözümler bulmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Ermenistan, Diaspora ve Karabağ’ın 7 milyonluk Ermeni gücünü birleştirerek, aralarında insan haklarıyla ilgili sorunları dahil olmak üzere birçok sorunu çözebiliriz ve biz kendi payımıza buna hazır olduğumuzu söylüyoruz. Diaspora için  Ermenistan’ın refah ve gücü çok önemli, zira Diaspora’nın geleceği burada anayurtta. İşte bu sebeple biz bağları pekiştirmeli ve sorunları ortak çabalarla çözmeye çalışmalıyız. ″ dedi.
Fransa Ermeni Toplumu bşk. sorunların çözümü için  ortak kurumların oluşturulması gerekliliğine dikkat çekerek ″Erivan, Stepanakert, New York, Beyrut Ermenileri için en önemlisinin Ermenistan’ın refahı olduğunun bilincine varmak gerek. Bu amaca ulaşmak için birleşmek ve çabaları yan yana getirmek gerekli. Bizim başka alternatifimz yok″ dedi.

Yorumlar kapatıldı.