İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Bağımsızlığının 20. Yıldönümünü kutluyor

Ermenistan Bağımsızlığının 20. Yıldönümünü kutluyor. Erivan içinse çifte bayram: Ermenistan’ın başkenti 2793. Yaş gününü kutluyor.Devlet üst düzey erkanı sabahleyin «Yerablur Şehitliği»ni ziyaret edecek, Karabağ Savaşında yaşamını kaybedenlere saygı duruşunda bulunacak.

Cumhuriyet Meydanında saat 11:00’de askeri geçit töreni başlayacak; geçit töreni Ermeni Ordusunun 20 yıllık ordu imarının sonuçlarını da gözler önüne serecek. Organizatörler askeri geçit töreninin Ermenistan’ın modern tarihindeki en büyük tören olacağı sözünü vermekte. Geçit töreninde yerli savunma sanayii üretiminden örnekler, yabancı ülke insansız hava araçlarının hiç de gerisinde olmayan hava araçları teşhir edilecek.
Kent günü ve Bağımsızlığın 20. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Erivan’ın tüm idari alanlarında onlarca etkinlik gerçekleştirilecek. Yurt dışında da kültürel ve eğlence amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecek.
Kutlamalar akşamleyin Ermenistan tarihini en eski döneminden günümüze gelişmeleri gözler önüne seren  ″Kahramanlık Baladı″yla sona erecek. Etkinliğe benzersiz bir lazer şovu eşlik edecek. Etkinliğin daha büyük etki aratması için Erivan’ın merkezine su ekranları konacak, ayrıca Dışişleri Bakanlığı  ve Başbakanlık binası dev ekranlara dönüşecek.
Kutlamalar havai fişek atışıyla zirvesine ulaşacak.
Ermenistan Bağımsızlık Bildirisinin 23 Ağustos 1990’da gerçekleşen Yüksek Sovyet oturumunda kabul edildiğini kaydedelim.
21 Eylül 1991’de  SSCB bünyesinden çıkma ve bağımsızlığın ilanı için referandum gerçekleştirildi. Seçmen genel sayısının % 94.99’una karşılık gelen yaklaşık 2.050.000 kişi bağımsızlığa ‘Evet’ derken, sadece 10.000  kişi ‘Hayır’ oyu verdi.
İki gün sonra Ermenistan Yüksek Sovyeti, Ermenistan’ı bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu ilan etti.

Yorumlar kapatıldı.