İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Amerikalılar Yeni Bir Asala Kuruyor


Ermeni Amerikan toplumunun Ermenilerin düşmanlarına karşı savaşmak ve “ABD’yi dış tehditlerden korumak” üzere terör örgütü ASALA benzeri bir örgüt oluşturdukları iddia edildi.

Ermenistan merkezli News.am haber portalının Türk medyasına dayandırdığı habere göre, “Amerikan Ermeni Lejyonu” isimli örgüt, Facebook ve benzeri sosyal medya organlarında aktif faaliyet gösteriyor.
Sabah gazetesinin verdiği bilgiye göre Ermeniler tarafından oluşturulan örgüt askeri eğitim veriliyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bu örgüt hakkında bilgi topladığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ABD’yi bu oluşuma ilişkin olarak uyardığı örgüte bağlı 2 ila 5 alt oluşumun suikast ve diğer askeri operasyonları gerçekleştirmek üzere hazırlandığı bildiriliyor.
Habere göre BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere ABD’ye gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da temasları çerçevesinde bu konuyu gündeme getirecek. ABD’nin dışında Ermeni diasporasının yoğun olarak yaşadığı Rusya ve Lübnan’da da faaliyet gösterdiği bildirilen örgütün son zamanlarda Türkiye-İsrail ilişkilerindeki gerilim sonrasında İsrail’den yardım almaya başladığı iddia edilen haberde, Türkiye’nin terör örgütü PKK’yı etkisiz hale getirmesi halinde dış güçlerin B planını uygulamaya sokarak Ermenilerin oluşturduğu yeni ASALA’yı öne sürecekleri yazıldı.
Grup, “americanarmenianmilitia” adlı web sitesinde kendilerinin bir çete ya da terör örgütü olmadıklarını iddia ederken, eli silah tutan tüm Ermeni Amerikalıların örgüte kabul edileceklerini yazıyor.
Turkishny.com

Yorumlar kapatıldı.