İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Tarih Müzesi’nde Yeni Sergi: «Sovyet Ermenistan’ı ve Bağımsız Ermenistan»

Ermenistan’ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde «Sovyet Ermenistanı» ve «Bağımsız Ermenistan» sürekli sergisi Ermenistan Tarih Müzesi’nde açıldı.«Sovyet Ermenistanı» sergisinde ilk kez 1920 yılında Ermenistan’ın sovyetleştirilmesi ve izleyen 70 yıla ilişkin istisnai belgeler, fotoğraflar, ünlü devlet adamlarının bireysel eşyaları sergileniyor. Sergi malzemelerini açıklayan bilgi notları, haritalar ve kronolojik tablolar devlet düzeni, ülke ekonomisi, kültür ve gelişimini ortaya koyuyor.

Ermeni halkının II. Dünya Savaşına katılımı bağımsız bir bölümde sergileniyor. Ermeni mareşaller, generaller, subay ve askerlerin şahsi eşyaları ve belgeler, fotoğraflar, mektuplar ve ödüller faşizme karşı mücadelede Ermeni halkının değer biçilemez kahramanlık mücadelesinin sessiz tanıkları.
Sergi, savaş sonrası Ermenistan’ın ekonomik, kültürel olaylarına ilişkin belge ve teşhir malzemeleriyle son buluyor.
«Bağımsız Ermenistan Cumhuriyeti» sergisi, 1988’den itibaren Emenisan’ın özgürlük ve bağımsızlık yolunda geçirdiği gelişmeleri özetliyor. Kronolojik tablolar ve belgesel fotoğraflar bu zorlu mücadelenin önemli aşamalarını ortaya koyuyor.

Yorumlar kapatıldı.