İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink’in arkadaşlarından Başbakan’a mektup!

Agos gazetesi yazarı Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de sokak ortasında vuruldu. Yaşasaydı yarın 57 yaşına basacaktı. Dink’in doğum günü öncesinde, arkadaşları Başbakan’a bir mektup yazdı ve ”daha derine inmeyi engelleyen o ‘büyük kasabanın sırrı nedir?’ diye sordu.

Hrant Dink’in arkadaşları, doğum günü öncesinde kaleme sarıldı; Başbakan’a mektup yazdı. Mektubun amacı adalet isteği.
Hrant’ın arkadaşları 19 Eylül’de sürecek duruşmalar zincirinde yol alınamamasını eleştiriyor ve ”beşinci yılına yaklaşan adalet arayışımız kadük kalmıştır” diyor.
Mektupta, “‘Adalet, namus sözümdür’ diye ölü evinde ant içtiğiniz halde, Hrant Dink’i işaret parmağıyla gösterip “bunu” diyen yardımcınızı “Meclis Başkanı”, resmi makamda adamları resmen, “yakarız canını bak” diyen valinizi vekil, emanet edilen canı kollamayan emniyet müdürünüzü vali, 17 yaşındaki O.S.’yi kocaman Ogün Samast ettiniz. Kan adaletle susar, şikâyetçiyiz” denildi.
Dink’in arkadaşları mektupta, Başbakan’a çarpıcı bir soru yöneltiyor: ”Sayın Başbakan, nedir daha derine inmeyi engelleyen o ‘büyük kasabanın sırrı?’ Azınlıklardan gasp edilenin birazını geri vermeniz sebebiyle seslendirdiğiniz nutukta, ‘bu ülkede hiç kimse ruh tedirginliğiyle yaşamayacak artık’ diyordunuz Hrant’ın veda mektubuna atfen. İnanın, tedirginliğimiz her zamankinden büyüktür.”
Hrantın arkadaşları “adalet için susmayacağız” mesajı verirken Başbakan’dan da daha fazla çaba istiyor.
Mektupta, “Sayın Başbakan, mala gelenin telafisi bulunur. Cana gelene de davranınız. Anadolu toprağından Hrant Dink’in payına bir metrekare toprak düştü. O da mezarıdır! Kamera denilen vaka nüvis silinmiş, bize kalan 19 Ocak 2007 tarihli seyirliğinde 5 kişi saydık, Hrant’a pusu kuranlardan. Kim bunlar Sayın Başbakan? Görüneni, görünmeyeni, katillerimizi istiyoruz, adalet olsun, hak hâkim olsun diye.”

Yorumlar kapatıldı.