İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Daşnaksutyun ve Miras Partileri Ermeni-Türk Protokollerinin Millet Meclisi Gündeminden Çıkarılmasını Öneriyor

Ermeni Devrimci Federasyonu-Daşnaksutyun milletvekili Dış İlişkiler Daimi Komisyonu başkanı Armen Rustamyan, Meclis’te yaptığı konuşmada, Türkiye Millet Meclisi protokollerin görüşülmesi konusunu gündemden çıkardığından, Ermenistan Millet Meclisinin benzeri adım atabileceğini söyledi.

Rustamyan konuşmasında ″Biz protokolleri sadece dondurma değil aksine genel olarak görüş sahasından çıkarabiliriz. Ermenistan devlet başkanı doğal olarak bu meseleyi takip ediyor, ancak biz de benzeri bir teminatla kendimizi ortaya koyabiliriz ″ dedi. Miras Partisi milletvekili Armen Martiosyan’ın ifadesiyle Ankara protokolleri onaylama düşüncesinde olmadığını gösterdi, Ermeni tarafı ise eşdeğer adımlar atmalı.
Demeci yorumlayan Ermenistan Millet Meclisi bşk. Hovik Abrahamyan ″Doğal olarak bu konu dikkat merkezinde bulunmakta ve görüşler dikkate alınmakta″ dedi.
10 Ekim 2009’da Zürich’te Ermenistan ve Türkiye dışişleri bakanları Nalbandyan ve Davutoğu iki ülke ilişkilerinin tesisi yolunda Ermeni-Türk Protokollerini imzaladılar. Her iki ülke parlamentolarınca onaylanmaları gereken protokoller, Türk tarafının yapıcı olmayan yaklaşımları ve öne sürdüğü önkoşullar sonrasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından onay süreci askıya alındı. Protokoller Ağustos 2011’de Türkiye Milet Meclisi gündeminden çıkarıldı.

Yorumlar kapatıldı.