İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Leyboristler: «Sahakaşvilinin hain grubu» Ermenice ve Azericeye resmi dil statüsü vermeyi planlıyor

Açıklama Gürcistan Leyboristler Partisi sekreteri Georgi Gugayev’in 13 Eylül’de yaptığı basın brifingiyle geldi. Gugayev açıklamasında ″Amerikan Ermeni Lobisinin tertibi ve Sahakaşvili’nin hain grubu eliyle ülkemizi bölme yönünde yeniden bir millet karşıtı karar alınması öngörülüyor.  Bu kararın lehine oy kullanan tüm milletvekilleri, Gürcistan tarihine vatan hainleri olarak girerler″ dedi.


****************
Gürcistan’ın bazı bölgelerinde Ermenice, Azerice ve bir dizi diğer dillere resmi statü verilmesi planlanıyor. Açıklama Gürcistan Leyboristler Partisi sekreteri Georgi Gugayev’in 13 Eylül’de yaptığı basın brifingiyle geldi.
Gugayev açıklamasında ″Amerikan Ermeni Lobisinin tertibi ve Sahakaşvili’nin hain grubu eliyle ülkemizi bölme yönünde yeniden bir millet karşıtı karar alınması öngörülüyor.  Bu kararın lehine oy kullanan tüm milletvekilleri, Gürcistan tarihine vatan hainleri olarak girerler″ dedi.
Gruzia On-line’ın verdiği habere göre Gugayev’in ifadesiyle, kararın uygulanması durumunda, bu bölgelerde eğitim, yargı süreçleri, idari ve sivil ilişkiler artık Gürcü dilinde gerçekleştirilmeyecek.

Yorumlar kapatıldı.