İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar ayinine yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen izin ile ilki geçen yıl yapılan ayinin ikinci ise cep telefonun hoparlöründen verilen çan sesiyle saat 11.00 sıralarında başladı.Piskopos Sahak Masalayan tarafından yönetilen ve Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın da katıldığı ayin yaklaşık 3 saat sürdü.Daha sonra dışarıda kutsanmış ekmek dağıtımı yapılarak dualar edildi. Yapılan duaların ardından bu sene ikincisi yapılan ayin sona erdi.

……………….
Akdamar Kilisesi’nde ikincisi yapılan Ermeni ayini 3 saat sürdü
  
Akdamar ayinine yoğun ilgi
Van’daki Akdamar Kilisesi’nde ilki geçen yıl yapılan ayinin ikincisi ise kutsanmış ekmeğin dağıtımı ve dışarıda yapılan dualarla sona erdi.
  
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen izin ile ilki geçen yıl yapılan ayinin ikinci ise cep telefonun hoparlöründen verilen çan sesiyle saat 11.00 sıralarında başladı.
Piskopos Sahak Masalayan tarafından yönetilen ve Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın da katıldığı ayin yaklaşık 3 saat sürdü.
Daha sonra dışarıda kutsanmış ekmek dağıtımı yapılarak dualar edildi. Yapılan duaların ardından bu sene ikincisi yapılan ayin sona erdi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği ayin nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından da ada çevresinde kano ve yelken gösterileri yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopter sürekli havada seyrederken, adada da güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuldu. Ayinin sona ermesiyle birlikte Ermeni misafirler adadan yavaş yavaş ayrılmaya başladılar.
İHA

Yorumlar kapatıldı.