İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aram I ″Adalet ve insan haklarını savunduğunuza ilişkin demeçler, Ermeni Soykırımını tanıdığınızda gerçeklik olacaktır″

Aram I, Türkiye Hükümeti’nin kararını kısmi ve hatalı olarak kabul ettiklerini belirterek şunları kaydetmekte:″Kilikya Katolikosluğu Yüksek Makamı, 1915 Ermeni Soykırımı günlerinde Türk devleti tarafından el konulmuş olan sayısız kilise, hastane, huzurevi, yetimhane, mezarlık ve farklı milli ve dini mal varlıklarının hukuki mal sahibi olarak kalacaktır. Ermeni halkı, daha önce olduğu gibi Osmanlı Türk hükümeti tarafından planlanıp uygulanan Soykırım’a kurban gitmiş olan atalarının mirası olan evlerin, işyerlerinin ve mal varlıklarının hukuki mal sahibidir.Kararınız belki Avrupa Birliği ölçütlerini tatmin edebilir, fakat bu karar hiçbir zaman adalet prensibi üzerine alınmış bir karar olarak kabul edilemez.

Eylül 09, 2011 | 11:33
The Armenian Weekly’de yer alan haberde Aram I ″Bu karar kuşkusuz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde, ABD Kongre’sinin gerçekleştirdiği görüşmelerde ve Türkiye’deki Hıristiyan azınlıkların haklarının çiğnenmesine karşı adli davalarda ilerleme kaydetmek için Sizin gösterdiğinin çabaların sonucudur″ demekte.
Mektupta Aram I, Türkiye Hükümetinin kararını kısmi ve hatalı olarak kabul ettiklerini belirterek şunları kaydetmekte:
″Kilikya Katolikosluğu Yüksek Makamı, 1915 Ermeni Soykırımı günlerinde Türk devleti tarafından el konulmuş olan sayısız kilise, hastane, huzurevi, yetimhane, mezarlık ve farklı milli ve dini mal varlıklarının hukuki mal sahibi olarak kalacaktır. Ermeni halkı, daha önce olduğu gibi Osmanlı Türk hükümeti tarafından planlanıp uygulanan Soykırım’a kurban gitmiş olan atalarının mirası olan evlerin, işyerlerinin ve mal varlıklarının hukuki mal sahibidir.
Kararınız belki Avrupa Birliği ölçütlerini tatmin edebilir, fakat bu karar hiçbir zaman adalet prensibi üzerine alınmış bir karar olarak kabul edilemez. Sayın başbakan, karar adalet adına alınmış olmasına rağmen, kararının peşin yargılı ve kısmidir. Dahası bu tarihin inkarı ve demokratik ilke ve değerlerin tekzibini içermektedir. Sayın başbakan Hükümetinizin adalet ve insan haklarını savunduğunuza ilişkin demeçler, Ermeni Soykırımını tanıdığınızda gerçeklik olacaktır.″
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.