İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yurtsever: “Ermeni Diasporası 1915’in Rövanşını Almak İstiyor”

Tarih Araştırmacısı Cezmi Yurtsever, Ermenilerin, kendilerini ‘soykırım mağduru’ olarak göstererek İncirlik Hava Üssü ile ilgili ABD’de açmış olduğu davanın devam ettiğini, Ermeni Diasporası’nın hedefinde Çankaya Köşkü’nün de yer aldığını söyledi.

Tarih Araştırmacısı Cezmi Yurtsever, Ermenilerin, kendilerini ‘soykırım mağduru’ olarak göstererek İncirlik Hava Üssü ile ilgili ABD’de açmış olduğu davanın devam ettiğini, Ermeni Diasporası’nın hedefinde Çankaya Köşkü’nün de yer aldığını söyledi.
ABD’nin Kaliforniya Federal Mahkemesi’nde görülen İncirlik Hava Üssü ile ilgili açıklamalarda bulunan Yurtsever, konuyla ilgili Çukurova tarihi üzerinde araştırmalar yaptığını anlattı.
Ermeni arşivlerini araştırdığını belirten Yurtsever, Ermenilerin ‘İncirlik Tazminatı’ için mahkemeye hukuki belge olarak sundukları tarihi tapuları incelediğini anlatarak her 3 tapunun da Osmanlı dönemine ait olduğu bilgisini verdi. Tapuların; Adana kent merkezinde yer alan Karasofu Mahallesi’nde bir ev, İncirlik köyü yakınlarında ve Kürkçüler mezrasında 90 ve 30 dönümlük bir alana ait olduğuna dikkat çeken Yurtsever, tüm bu tapuların Osmanlı tebasından Ermeni asıllı Bakalian ailesine ait olduğunu ve ‘Katini Hanım’ üzerine kayıtlı olduğunun altını çizdi.
ÇAĞRI YAPILIP ÜÇ YIL İÇİNDE ‘TC VATANDAŞI’ OLUNMASI İSTENMİŞTİ
Bakalian ailesinin, Osmanlı’nın son dönemlerinde Adana’da tarım ve çırçır ticareti yaparak zengin olan Semayil Giloda’nın yakınları olduğuna işaret eden Yurtsever, şunları söyledi: “Adı geçen ailenin elindeki tarihi tapular, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1923 yılında çıkardığı yasalar çerçevesinde hak sahiplerine açık çağrı yapılarak; 3 yıl içinde ‘TC vatandaşı’ olmaları istenmiş, 1926 yılında çıkarılan yurttaşlık yasaları çerçevesinde mülkiyet sahiplerinin hak ve statüleri belirlenmiş, çağrıya uymayanların tapuları ‘kayıp şahıslar’ kapsamına alınarak hazineye devredilmişti. Ve bu yasaların çıkarılmasına da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülük etmişti. Söz konusu yasalar, aynı zamanda da Türkiye’de günümüze kadar uygulanan mülkiyet ve yurttaşlık haklarının da esasını teşkil ediyor.”
DAVAYA KARŞI ÇIKTIM AMA CEZALANDIRILAN BEN OLDUM
Osmanlı vatandaşı Ermenilerin torunlarınca açılan davanın, Ermeni Diasporası’nın yönlendirilmesiyle açıldığını savunan Yurtsever, ilk defa 1999 yılında açılan ‘tapu tespit davası’na kendisinin de müdahil olduğunu hatırlattı.
Yurtsever, Osmanlı döneminde Adana’da yaşayan Lübnan uyruklu Heceryan ailesinin, 1999 yılında Adana Adliyesi’nde dedelerinden kalan tapuların tespit davasını açtığını belirterek şöyle konuştu: “Ve dava bir hafta içinde Ermeniler lehine sonuçlandı. Davanın seyrine Türk tarihçisi olarak itiraz etmeme ve eleştirmeme rağmen, Türkiye’de ilk kez cezalandırılan tarihçi ben oldum. 2005 yılında öğretmenlik maaşlarıma el konularak, 2 bin 500 TL’lik tazminat ödemesi yaptım. Bu olay Türk yargı sisteminin intiharıydı. Ve maalesef yabancı uyruklu Ermenilerin, ‘tapu tespit davası’ uluslararası hukuk kapsamında görülerek Yargıtay tarafından da onaylandı.”
Tüm bu gelişmelerin, kendilerini ‘soykırım mağduru’ olarak gösteren ve Türkiye’den yüklü tazminat peşinde koşan Ermeni Diasporası’nın önündeki tarihi ve hukuki barajın yıkılması anlamını taşıdığını vurgulayan Cezmi Yurtsever, ABD’deki gelişmeleri yakından takip eden Diaspora’nın, Osmanlı döneminde Adana’da yaşamış ve gerçekte ‘soykırım mağduru’ olmayan Katina Hatun ve mirasçılarına ait tapuların tespit, mülkiyet haklarının iadesi veya karşılığında 100 milyon dolar dava açtığını dile getirdi.
Davanın, Kaliforniya Federal Mahkemesi’nde devam ettiğini, ancak Londra’daki Uluslararası İnsan Hakları Mahkemeleri’nden de destek alındığını anlatan Yurtsever, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye tarihinde hiç karşılaşmadığı uluslararası hukuk kapsamında kıskaca alınmış durumda. Davanın kaybedilmesi halinde; Ermeni Diasporası, 1915’in rövanşını aradan geçen yüzyıl sonra belki de 2015 yılında almış olacak. Sonuçların böyle olması Kurtuluş Savaşı veren Atatürk ve silah arkadaşlarının kemiklerinin sızlaması anlamına geliyor.”
http://www.haberciniz.biz/yurtsever-quotermeni-diasporasi-1915in-rovansini-almak-istiyorquot-1141484h.htm

Yorumlar kapatıldı.