İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asim-der’den Misafir Ermeni Öğrencilere Tepki

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER), misafir Ermeni öğrencilerin sınır dışı edilmesi için ilgili bakanlıklara mektup yazdı.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER), misafir Ermeni öğrencilerin sınır dışı edilmesi için ilgili bakanlıklara mektup yazdı.
ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunan kaçak Ermenilerin çocuklarının misafir öğrenci olarak okutulmasının yasal bir yanının bulunmadığı ve Ermenilerin Türklere karşı dünya kamuoyunda yaptıklarından sonra bunun kabul edilebilir bir tarafının olmadığını savundu. Ülkedeki Ermenilerin sınır dışı edilmesini isteyen ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Dışişleri, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığına yazdıkları mektupta şu ifadelere yer verdiklerini duyurdu:
 “Derneğimiz; birkaç yıldan beri özellikle Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın, Ermeni lobisinin Türkiye Cumhuriyeti’ne sözlü olarak yapmış olduğu saldırı neticesinde, ‘Türkiye’deki kaçak Ermenistan vatandaşlarını gerekirse sınır dışı ederiz’ sözlerine ulusal basında destek vermiş ve halen de bu kaçak Ermenistan vatandaşlarının ülkemizi terk etmelerini istemekteyiz. Ermenistan’ın izlediği faşist politikalar sonrası bir tane bile resmi olarak yaşayan Müslüman vatandaşı bulunmamaktadır. Hatta yalnızca içerisinde barındırdığı Yezidi Kürtleri bile hazım edemeyerek siyasi ve dışlama, aşağılama politikası sürdürmektedir. Bizler ırkı ne olursa olsun insanların mağdur edilmesinden yana bir kuruluş hiçbir zaman olmadık. Çünkü derneğimiz üyeleri de yıllar önce Ermeniler tarafından İrevan (Erivan) topraklarından, yüz binlerce Azerbaycanlı, Türkiye ve Azerbaycan’a binlerce Müslüman Kürt’te Krasnador (Rusya) ve Türkiye’ye sürülerek mağdur edilmişlerdir. Bizler mağduriyetin ne olduğunu iyi biliriz. Geçtiğimiz günlerde ulusal basında, ülkemizde bulunan ‘gayriresmi’ Ermenistan vatandaşlarının ülkemizde faaliyet gösteren Ermeni cemaatine ait okullarda misafir öğrenci olarak eğitim görecekleri yer aldı. ‘Gayriresmi’ kelimesinden bizlerin çıkardığı, ülkemize giriş yapmış olup vizeleri dolduğu halde ülkemizi terk etmeyen Ermenistan vatandaşları manasına gelmektedir. Ülkemizde kaçak olan bu insanların, kanunlarımıza göre sınır dışı edilmesi gerekmektedir. Alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.
Ermeni cemaat lideri Ateşyan’ın belirttiğine göre, bin Ermeni öğrenci kayıt yapılacakmış. Bu suç ihbarı olmakla birlikte, demek ki aileler de tespit edilmiş oluyor. Bu tespit edilen kaçak Ermenistan vatandaşlarının sınır dışı edilmesini istiyoruz.”
http://www.haber01.com/asim-der-den-misafir-ermeni-ogrencilere-tepki-h37397.html

Yorumlar kapatıldı.