İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cemaatler arası diyalog ve karşılıklı tolerans

Avusturya Başbakanı Faymann, aralarında Türklerin de bulunduğu ülkedeki Müslüman toplumu ileri gelenleri ile birlikte katolik, musevi, ve ermeni cemaat liderlerine bayram yemeği verdi. Kent merkezindeki başbakanlık binasında verilen yemekte ülkede yasal olarak faaliyet gösteren Katolik, Ortodoks, Musevi, Süryani ve Ermeni cemaatlerinin dini liderleri de hazır bulundu.

Yemekte konuklarına hitaben konuşan Başbakan Faymann, ülkede resmen tanınan İslam cemaatiyle çok olumlu bir diyalog içinde olduklarını belirterek, gelecek yıl resmen tanınmasının 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan İslam cemaatiyle diyalog ve işbirliğini daha da güçlendirmeyi ve özellikle gençlere iş imkanları yaratmak için çalışacaklarını söyledi.
Ramazan nedeniyle ülkedeki Müslüman toplumu temsilcileriyle iftar veya bayram yemeklerinde bir araya geldiklerini anımsatan Faymann, ”bu buluşmalara ülkedeki diğer dini cemaatlerin temsilcilerini de mutlaka davet ettiklerini ve bu vesileyle cemaatler arası diyalog ve karşılıklı toleransa katkıda bulunduklarını” belirtti.
Avusturya’da 400 ila 500 bin kadar Müslüman yaşadığını anlatan Faymann, daha fazla demokrasi, daha fazla tolerans ve daha fazla şeffaflık ile sorunların üstesinden gelinebileceğini kaydetti.
Avusturya İslam Cemaati başkanı Dr. Fuat Sanaç da yaptığı konuşmada, İslam cemaatiyle ülkede resmen tanınan diğer cemaatler ve devlet arasında çok olumlu bir diyalog bulunduğunu ifade ederek ”olası sorunlara da bu diyalog ve işbirliği sayesinde çözüm bulabildiklerini” kaydetti.
Cemaat olarak gelecek yıl İslamiyet’in resmen tanınmasının 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandıklarını anlatan Sanaç, İslam toplumunun eğitim, sosyal yaşam ve iş hayatında karşılaştıkları sorunları daha kolay çözebilmek için yeni bir yasaya gereksinim duyduklarını söyledi.
Başbakanlıktaki bayram yemeğinde konukların rahatsız olmamaları için gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almalarına izin verilmedi.
http://www.beyazgazete.com/haber/2011/09/01/avusturya-da-tum-cemaatlerle-bayram.html

Yorumlar kapatıldı.