İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni yayın: Gözetmen rahip Nerses Melik-Tankyan «Ermeni Kilise Hukuku»

Ana Taht Aziz Etchmiatsin Yayın Dairsi, Gözetmen rahip Nerses Melik-Tankyan «Ermeni Kilise Hukuku» eserinin yeni baskısını yayımladı. eser iki ciltten oluşan bir minografi-ders kitabıdır. Nerses Melik-Tankyan eseri St. Petersburg Üniversitesinde eğitimini tamamlaması sonrası yazmış olup Ermeni kanonik hukuk meselelerinin incelenmesine yöneliktir. Eser Ermeni dünyasında kilise hukukuna ilişkin kapsamlı bir eser olarak kabul edilmektedir. 

********
Ana Taht’tan NEWS.am’e verilen bilgiye göre; bu kıymetli eser iki ciltten oluşan bir minografi-ders kitabıdır. Nerses Melik-Tankyan eseri St. Petersburg Üniversitesinde eğitimini tamamlaması sonrası yazmış olup Ermeni kanonik hukuk meselelerinin incelenmesine yöneliktir. Eser Ermeni dünyasında kilise hukukuna ilişkin kapsamlı bir eser olarak kabul edilmektedir.
Eser uzun yıllar Ermeni Ruhani Okullarında Ermeni ruhanilerin masa üstü kitabı olmuştur. N. Melik-Tankyan’ın çalışması Ermeni kanonik yazını içinde Ermeni Kilisesinin yüksek öğrenim kurumlarında ders konusu olarak eğitimine yönelik belki de yayımlanmış tek eser hüviyetini korumaktadır.
Eserin önsöz ve ayrıntılı dipnotları tarih uzmanı Dr. Azat Bozoyan tarafından hazırlanmıştır. Eserin basımı Kuzey Amerika Doğu Diyakosluğu ″Piskopos Zgon Ter-Hakobyan Fonu″ sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.
http://news.am/tur/news/72510.html

Yorumlar kapatıldı.