İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, Ermeni-Türk Protokollerinin bu şekilde açık, süresiz mümkün olmadığını anlamalı

Ermenistan cumhurbaşkanı sözlerinde «Türkiye yükümlülüklerinden vazgeçtiğinden, bizse devasa siyasi sermaye harcadığımızdan, çokları bizlerin Ermenistan-Türkiye  ilişkilerinde inisiyatif göstermemizden ötürü esef duymamız gerektiği zannına kapılabilirler. Sanıyorum bu salonda hazır bulunanlar bu inisiyatifin Ermenistan’ın uluslararası itibarını artırdığını, Ermeniler için tarihi deneyimle bilindik siyasetin günümüz yansımalarını ifşa ederek yeni ve modern Türkiye’ye ilişkin partnörlerimizin tahayyüllerini dağıttığını anlıyorlar.Buna rağmen biz Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin önkoşulsuz normalleşmesi yönündeki yolumuz ve tutumumuza sadığız. Türkiye modern bölgesel devlet kabulüne onur getirmeyen taleplere taviz vermeyerek, kendisi tarafından üstlenilen yükümlülüklere saygı gösterecek gücü kendinde bulmalı» dedi.************* 

Ermeni-Türk sürecine başlama yönünde Ermenistan’ın inisiyatifi Ermenistan’ın uluslararası itibarını artırdı, yeni ve modern Türkiye’ye ilişkin partnerlerimizin tahayyüllerini dağıttı. Açıklama bugün 30 Ağustos’ta Karen Demirciyan Spor ve Sergi Sarayında Ermenistan Dışişleri Bakanlığı merkez organı ve Ermenistan’ın yurtdışı misyon temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısında bir konuşma yapan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
Ermenistan cumhurbaşkanı sözlerinde «Türkiye yükümlülüklerinden vazgeçtiğinden, bizse devasa siyasi sermaye harcadığımızdan, çokları bizlerin Ermenistan-Türkiye  ilişkilerinde inisiyatif göstermemizden ötürü esef duymamız gerektiği zannına kapılabilirler. Sanıyorum bu salonda hazır bulunanlar bu inisiyatifin Ermenistan’ın uluslararası itibarını artırdığını, Ermeniler için tarihi deneyimle bilindik siyasetin günümüz yansımalarını ifşa ederek yeni ve modern Türkiye’ye ilişkin partnörlerimizin tahayyüllerini dağıttığını anlıyorlar.Buna rağmen biz Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin önkoşulsuz normalleşmesi yönündeki yolumuz ve tutumumuza sadığız. Türkiye modern bölgesel devlet kabulüne onur getirmeyen taleplere taviz vermeyerek, kendisi tarafından üstlenilen yükümlülüklere saygı gösterecek gücü kendinde bulmalı» dedi.
Sarkisyan, Türk tarafının Protokollerinin açık, süresiz mümkün olmadığını anlaması gerektiğini belirterek «Dostlarımızdan çokları bizlere Türkiye’de parlamento seçimlerine kadar beklememiz tavsiyesinde bulunuyorlardı. Öyle ki biz önümüzdeki birkaç ay esnasında parlamento seçimleri sonrasında  Türkiye’de varolan yaklaşımlarda acaba değişiklik olup olmadığını anlayacağız. Ancak dürüstçe söylemek gerekirse geçen iki ay iyimserlik zemini yaratmamakta. Bu gözlemlere göre; Protokoller yönünde de bundan sonraki adımlarımıza karar vereceğiz» dedi.
Cumhurbaşkanı konuşmasında Ermenistan’ın dış siyaseti gündemindeki önceliklere ilişkin, farklı ülke ve kuruluşlarla ülkemizin halihazırdaki işbirliği düzeyi ve gelişim perspektiflerine, bir dizi alanda Ermenistan diplomatik temsilciliklerinden aktif, amaca yönelik ve  inisiyatifçi çalışma beklentisi, Diaspora’yla çalışmalar dahil olmak üzere varolan aciliyetler konusuna değindi.
http://news.am/tur/news/72436.html

Yorumlar kapatıldı.