İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyaset uzmanı: Dini kurumlara ait emlakin geri verilmesine ilişkin Türk yasa tasarısı devede kulak

Siyaset bilimci Dr. Levon Şirinyan’dan geldi. Şirinyan’a göre anılan yasa tasarısı devede kulak ve hiçbir değer taşımıyor.Şirinyan ″Hay Dat″ Amerika ofisi yöneticisi Ken Haçikyan’ın Ermeni Soykırımı yıllarında zorla müsadere edilen kilise ve kilise emlakinin % 1’nin geri verileceğini dikkate alarak  « ″Hay Dat″ Washington ofisi de bunu çok küçük bir adım olarak kabul ediyor» dedi. Dr. Şirinyan, yasa tasarısının Türk politik hesaplarının bir ürünü olduğunun altını çizerek, Türk siyasetinde benzeri hiçbir yasa tasarısının sonuna kadar götürülmediğini de hatırlattı. 

***************
Kiliseler ve Kiliselere ait emlake Türk yasa tasarısı iptal edilmeli. Açıklama bugün 30 Ağustos’ta gerçekleşen basın toplantısında siyaset bilimci Dr. Levon Şirinyan’dan geldi. Şirinyan’a göre anılan yasa tasarısı devede kulak ve hiçbir değer taşımıyor.
Şirinyan ″Hay Dat″ Amerika ofisi yöneticisi Ken Haçikyan’ın Ermeni Soykırımı yıllarında zorla müsadere edilen kilise ve kilise emlakinin % 1’nin geri verileceğini dikkate alarak  « ″Hay Dat″ Washington ofisi de bunu çok küçük bir adım olarak kabul ediyor» dedi. Dr. Şirinyan, yasa tasarısının Türk politik hesaplarının bir ürünü olduğunun altını çizerek, Türk siyasetinde benzeri hiçbir yasa tasarısının sonuna kadar götürülmediğini de hatırlattı.
http://news.am/tur/news/72415.html

Yorumlar kapatıldı.