İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Barış Günü`nüde Türkiye`de barış yok

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği İkinci Dünya Savaşı`nın başladığı gün olan 1 Eylül`de anılan Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı ve tüm kesimleri barışın sağlanması için çaba göstermeye devam etti.Sendika ve sivil toplum örgütleri, İkinci Dünya Savaşı`nın başladığı gün olan 1 Eylül için ilan edilen Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı. `2011 yılının 1 Eylül`ündeyiz ve ne yazık ki bizde barış yok. Barış ne kelime bugünlerde ülkemizde uçaklar yıllardır şiddetle, savaşla çözemediğimiz Kürt sorununun `çözümü` için, bir kez daha yine savaş için kalkıyor. Suriye için benzer süreç kapıda’. (Dünya Barış Günü, 2001 Yılından bu yana, Türkiye gibi bir kaç ülke dışında  bütün ülkelerde 21 Eylül’de kutlanıyor. http://www.pen.org.tr/tr/node/527 HYETERT)

***************
-DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği İkinci Dünya Savaşı`nın başladığı gün olan 1 Eylül`de anılan Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı ve tüm kesimleri barışın sağlanması için çaba göstermeye devam etti. ANKARA (ANKA) – DİSK, KE 
ANKARA(ANKA) – DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Eylül Dünya Barış Günü`nün yaşandığı ortamda Türkiye`de barış yaşanmadığını belirtti.
Sendika ve sivil toplum örgütleri, İkinci Dünya Savaşı`nın başladığı gün olan 1 Eylül için ilan edilen Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı. `2011 yılının 1 Eylül`ündeyiz ve ne yazık ki bizde barış yok. Barış ne kelime bugünlerde ülkemizde uçaklar yıllardır şiddetle, savaşla çözemediğimiz Kürt sorununun `çözümü` için, bir kez daha yine savaş için kalkıyor. Suriye için benzer süreç kapıda` diyen örgütlerin açıklamasından pasajlar şöyle:
`-İkinci dünya savaşının başladığı gün 1 Eylül, ilk sözümüz sanadır:
Evet. sen elli iki milyon ölü milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşına yol açan saldırının başladığı gün`sün.
Biliyoruz ve bütünüyle farkındayız, kabahat sende değil. Seni kirletenlere inat savaşı bitirmek değil savaşmamak, başlatmamak marifet olsun diye. o nedenle artık sen Dünya Banş Günü`sün.
-Yine biliyoruz ki savaşmamak ve yerine barışı tesis etmede, marifet öncelikle güçlü olanın elindedir, o nedenle sözümüz Hükümetedir:
Bu ülkenin, bu coğrafyanın yoksul gençlerini savaşa/savaşlara sürüklemesin sorunları çözme cesareti gösterin, silahı ve şiddeti değil demokratik, eşit adil bir yaşamı savunun, bunu insanımıza. Ortadoğu`nun halklarına çok görmeyin.
Sorumluluğunuz ağır: yüzünüzü i çeri de-eli şan da savaşa döndünüz. Dönüp düne bakın! Dönüp tarihe bakın!
Evet barış sabır ister, acılan hızla azaltmak cesaret ister, insana, demokratik ortama güven ister; bu ortamı sağlayacak eşitlikçi, adil, insan haklarına uygun, bir arada yaşam duygusunu geliştirecek demokratik adımlar atılmasını ister… Bunlar mümkün ama önce tüm bunları yapacak bir Hükümet ister.` (ANKA)
(ORH/HM)
http://www.tumgazeteler.com/?a=7054991

Yorumlar kapatıldı.