İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Büyük Devlete Yakışanı Yaptık”

Egemen Bağış, 162 azınlık vakfının mülklerinin iadesiyle ilgili düzenlemeyi “Bir büyük devlete yakışanı yaptık” şeklinde değerlendirdi… Bağış, “Ramazanın son gecelerinde Türkiye’de bin yıllardır bir arada yaşadığımız farklı inançlara mensup kardeşlerimizin 30’lu yıllardan bu yana çektikleri bir çileye son verdik ve sayın başbakanımızın cesur davranışıyla, kararnamesiyle bazı azınlık vakıflarının uzun yıllardır uluslararası yargıya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yansımış mülklerinin iadesiyle ilgili olarak bir büyük devlete yakışanı yaptık” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde hoşgörü ve birlikte yaşama mesajları verildi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, azınlık vakıflarının el konulan mülklerinin iade edilmesine ilişkin düzenlemeyi değerlendirdi.
Bağış, “Ramazanın son gecelerinde Türkiye’de bin yıllardır bir arada yaşadığımız farklı inançlara mensup kardeşlerimizin 30’lu yıllardan bu yana çektikleri bir çileye son verdik ve sayın başbakanımızın cesur davranışıyla, kararnamesiyle bazı azınlık vakıflarının uzun yıllardır uluslararası yargıya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yansımış mülklerinin iadesiyle ilgili olarak bir büyük devlete yakışanı yaptık” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, “Bu topraklarda tam 3500 yıldır, hatta 550 yıldır yaşayan Asurlular yani Süryaniler var. Bu topraklarda 4 bin yıldan fazladır yaşayan Hititler var, Keldaniler var, bu topraklarda Hristiyanlar var ve Müslümanlar var. Öyleyse ancak birlikte yaşarsak iki şeyi koruyacağız: Bir, Cumhuriyetimizi koruyacağız. Daha güçlü, daha çağdaş yönetim yapısı oluşturma imkanına sahip olacağız. İki, üniter yapımızı koruyacağız, böylece ancak farklı kültürlere hayat hakkı vererek birlikte olma imkanımız olacak” diye konuştu.
http://trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=087966d3-24cf-472f-9564-bf363e6b8c4e

Yorumlar kapatıldı.