İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu, Azınlık Gayrimenkullerinin İadesi Kararını Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, azınlık vakıflarıyla ilgili kararı tarihi bir adım olarak niteledi. Davutoğlu, “Aslında bu gerçekten tarihi bir adım. Bugün gazetelere de baktım. Bu, azınlıklara jest olarak değerlendiriliyor. Ancak bu bizim açımızdan eşit hukuka sahip olduğumuz vatandaşlarımıza hukuklarının iadesidir. Bu anlamda Türkiye, evrensel hukuk bağlamında da vatandaşlarımızın hukuku bağlamında da ne kadar ciddi mesafe almış olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, azınlık vakıflarıyla ilgili kararı tarihi bir adım olarak niteledi.
 Kosova’ya gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaretinin son gününde Bakan Davutoğlu, azınlık gayrimenkullerinin iadesi kararını değerlendirdi. Davutoğlu, “Aslında bu gerçekten tarihi bir adım. Bugün gazetelere de baktım. Bu, azınlıklara jest olarak değerlendiriliyor. Ancak bu bizim açımızdan eşit hukuka sahip olduğumuz vatandaşlarımıza hukuklarının iadesidir. Bu anlamda Türkiye, evrensel hukuk bağlamında da vatandaşlarımızın hukuku bağlamında da ne kadar ciddi mesafe almış olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Biz bütün bu adımları Türkiye’nin tüm vatandaşlarına olan bağı veya vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağının bir doğal sonucu olarak değerlendiriyoruz. Ve ümit ederiz ki, bu önemli adımlar diğer ülkelere de örnek teşkil eder. Özellikle Balkanlarda, başta Yunanistan olmak üzere, Osmanlı’dan intikal eden vakıf mallarımızın oradaki Türk soylu vatandaşlarımıza iadesi önünde güzel bir örnek oluşturur. Ama biz bu adımı karşılık esasına göre değil dediğim gibi vatandaşlarımızın doğal hukukunun bir parçası
olarak attık. Epeydir süren bir çalışmaydı. Başbakanımızın dün yaptığı açıklamayla netlik kazandı. Bundan sonra da insan hakları ve hukukunun korunması yönünde her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 (EK-MS-YHY-D)
http://www.haber01.com/davutoglu-azinlik-gayrimenkullerinin-iadesi-kararini-degerlendirdi-h33810.html

Yorumlar kapatıldı.