İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Armen Arzumanyan: Tarihçiler Komisyonu meselesini Ermenistan asla kabul etmedi

Ermeni Soykırımının tarihi kanıtları tartışma konusu değildir. Ermenistan cumhurbaşkanı basın sekreteri Armen Arzumanyan, Ermeni Soykırımına ilişkin tarihi kanıtlar tarihçiler tarafından tartışılamaz, ne de Hükümetler arası Komisyon tarafından, aksine daha düşük Hükümetler arası Komisyon alt komisyonlarından biri çerçevesinde tartışılabilinir; cumhurbaşkanı Sarkisyan bu görüşünü birden fazla kereler  ifade etti.Ermenistan cumhurbaşkanı basın sekreteri bu konuda basında yer alan yorumları dezenformasyon olarak nitelendirdi.

Ermenistan cumhurbaşkanı basın sekreteri Armen Arzumanyan basında yer alan, Serj Sarkisyan’ın Soykırım meselelerinin tartışılması konusunda daha yumuşak ve bozgunu kabul eder tutuma sahip olduğu yönündeki haberleri yorumladı.
Arzumanyan’a göre; Ermeni Soykırımına ilişkin tarihi kanıtlar tarihçiler tarafından tartışılamaz, ne de Hükümetleraası Komisyon tarafından, aksine daha düşük Hükümetlerarası Komisyon alt komisyonlarından biri çerçevesinde tartışılabilinir; cumhurbaşkanı Sarkisyan bu görüşünü birden fazla kereler  ifade etti.
Ermenistan cumhurbaşkanı basın sekreteri bu konuda basında yer alan yorumları dezinformasyon olarak nitelendirdi.
Kaydedelim; bugün basında yer alan WikiLeaks portalı bazı belgeleri yer aldı. Anılan belgeye göre, ABD Ermenistan Büyükelçisi Marie Yovanovitch, 12 Eylül 2009 tarihli telgrafında, Serj Sarkisyan ve Dışişleri diplomatlarıyla buluştuğunu ve ikili ilişkilerin tesisi için Ermeni-Türk Protokollerinin Ermenistan’ın menfaatlerinin 3 önemli yolla korunacağını gösterdiğini beyan ettiği bilgisini aktarmakta. Bunlar: İlki Türkiye’yle ilişkilerin tesisi ve müzakerelerin hiçbir şekilde Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümüyle bağlantılandırılmaması; ikincisi Ermeni Soykırımı meselesi tarihçiler tarafından tartışılmamalı ve üçüncüsü Ermenistan içinde Protokollere ilişkin açık ve geniş toplumsal tartışmalar gerçekleştirilmeli, bunlar bu önemli anlaşmanın imzalanmasına katkıda bulunurlar.
http://news.am/tur/news/71983.html

Yorumlar kapatıldı.