İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Protokollerin Türkiye Parlamentosunda hükümsüz duruma düşmesi Türkiye’nin yapıcı olmadığının kanıtıdır

Ermeni-Türk protokollerinin, Türk Parlamento gündemi dışına çıkarılması, Ermeni-Türk ilişkilerinde normalleşmenin başarısızlığının kanıtıdır. Açıklama 24 Ağustos’ta gerçekleşen basın toplantısında Türkolog, Erivan Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Ruben Melkonyan’dan geldi.

Ancak protokoller yasama gündeminden çıkarılmış olmakla beraber Türk siyasal yaşamının gündeminde kalmaya devam etmekteler.
Melkonyan, bu adımıyla Türkiye’nin bir kez daha Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmes konusunda yapıcı olmadığını ortaya koyduğunu belirtti. Ancak Ermenistan güvenilir bir partör olduğunu kanıtladı.
Türkolog, yakın gelecekte protokollerin Türk Parlamento gündemine gelmesinin zor olduğu kanaatini de belirtti.
Hatırlatalım; 10 Ekim 2009’da Zürüh’te iki ülke dışişleri bakanları Edward Nalbandyan ve Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan protokoller onaylanmaları için 2 ülke Meclislerine sunulmuştu. 22 Nisan 2010’da Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Meclis onay sürecinin Türk tarafının Erivan’la diyaloğu protokollerde öngörüldüğü gibi önkoşulsuz sürdürmeye hazır olmadığı gerekçesiyle sürecin dondurulduğunu beyan etmişti.
http://news.am/tur/news/71833.html

Yorumlar kapatıldı.