İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van’lılar Ermenileri Evlerinde Ağırlayacak

Van’daki tarihi Akdamar Ermeni Kilisesi’nde bu yıl ikincisi yapılacak ayin için hazırlıklar sürerken, Vanlılar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayine gelecek Ermenileri evlerinde konuk etmek istiyor. Geçen yıl yerel ‘Van Times’ Gazetesi tarafından başlatılan ‘Ermenilere evlerimizi açıyoruz’ projeyi bu yıl Van’ın Gevaş ve Akdamar belediyeleri yürütüyor. Ak Partili Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, bu yılki ayin için Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 10 bin Ermeni beklediklerini söyledi. (Akdamar değil Ahtamar. Akdamar kilisesi değil Ahtamar Surp Haç Ermeni Kilisesi HYETERT)

*****************
Van’daki tarihi Akdamar Ermeni Kilisesi’nde bu yıl ikincisi yapılacak ayin için hazırlıklar sürerken, Vanlılar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayine gelecek Ermenileri evlerinde konuk etmek istiyor.
 Van’daki tarihi Akdamar Ermeni Kilisesi’nde bu yıl ikincisi yapılacak ayin için hazırlıklar sürerken, Vanlılar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayine gelecek Ermenileri evlerinde konuk etmek istiyor. Geçen yıl yerel ‘Van Times’ Gazetesi tarafından başlatılan ‘Ermenilere evlerimizi açıyoruz’ projeyi bu yıl Van’ın Gevaş ve Akdamar belediyeleri yürütüyor. Ak Partili Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, bu yılki ayin için Dünya’nın çeşitli ülkelerinden 10 bin Ermeni beklediklerini söyledi.
 Van Gölü’ndekii Akdamar Kilisesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildikten sonra geçen yıl ayin için izin verildi. 95 yıl aradan sonra ilk kez yapılan ayin için yaklaşık 5 bin Ermeni 19 Eylül 2010’da Van’a geldi. Ermeniler’in barınma konusunda sıkıntı ile karşılaşmamaları için Van’da yayın yapan yerel Van Times gazetesi ‘Ermeniler’e evlerimizi açıyoruz’ kampanyası başlattı. Büyük ilgi gören kampanya bu yılda Van’ın Gevaş İlçesi Belediyesi ile Akdamar Beldesi Belediyesi tarafından yürütülüyor. Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ve Akdamar Beldesi Belediye Başkanı Ferdi Şeker, bu konuda açıklamada bulundu. Bu yıl 11 Eylül’de yapılacak ayin için 10 bin Ermeni beklediklerini belirten Gevaş Belediye Başkanı Sezer, Gevaş’ın mahalle, köy ve beldelerinde oturan vatandaşların misafir ağırlamaya hazır olduğunu söyledi. Başkan Sezer, şöyle dedi:
 “Şu anda ayin için altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor. Biz de broşür ve afişlerle tanıtım yapıyoruz. Ayrıca geçen yıl başlatılan bir projeyi devam ettireceğiz. Ermeniler’i evlerimizde ağırlayacağız. Burada hem misafirperverliğimizi hem de Müslümanlar’ın diğer dinlere ne kadar saygılı olduğunu göstereceğiz. ” – Van
Doğan Haber Ajansı [2951945] Haber Yayın Tarihi : 24.08.2011 14:34
http://www.sondakika.com/haber-van-lilar-ermenileri-evlerinde-agirlayacak-2951945/

Yorumlar kapatıldı.