İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Afrika için yardım seferberliğine Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı

Türkiye’nin Afrika için yardım seferberliğine Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı. Mektup yazıp ‘Bu dramı görün artık’ diyen Patrik, Ortodokslara ‘kıtlık için acil yardım’ çağrısı yaptı…

Türkiye, dünyanın aksine kıtlıkla boğuşan Afrika için adeta seferber durumda. Hıristiyan dünyasına yönelik de bir yardım çığlığı yükseldi. Ve yine bu topraklardan. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks liderleri harekete geçirmek için bir mektup yazdı. Somali, Kenya ve Etiyopya’daki drama dünyanın daha duyarlı olmasını isteyen Patrik, yardım çağrısında bulundu. Dünyadaki tüm Ortodoks kiliselerine gönderilmeye başlanan mektupta, din adamlarından siyasetçileri harekete geçirmeleri isteniyor.
İşte Barholomeos’un Somali’deki açlığa dikkat çekmek için yazdığı o mektup:
DÜNYA GÖRMEZDEN GELİYOR
‘Son yarım yüzyılın en büyük kıtlığıyla karşı karşıya kalan Afrika Boynuzu’nda, birkaç haftadır gelen görüntüler, büyük bir insanlık dramının yaşandığını gözler önüne sermiş ve yüreklerimizi burkmuştur. Kuşağımızda görülmemiş bu kuraklık Somali, Kenya ve Etiyopya’da milyonlarca insanın yaşamını tehdit etmektedir. Kuraklık bölgede şiddet olayları ve bulaşıcı hastalıklarla birleşince, uzun süredir yaşanan büyük bir göçmen krizi ortaya çıkmıştır. Uluslararası toplumun uzun zamandır görmezden geldiği kıtlık, global ekonomik krizin olduğu bir döneme denk düşünce, felaket kaçınılmaz olmuştur.
SUÇLAMA DEĞİL YARDIM ZAMANI
Şimdi, birilerini suçlama, zaman kaybetme dönemi değil. Bugün dayanışma günü. Bu felaketten kurtulmak için siyasi liderlerimizi göreve davet etmeli ve sorunun çözümü için onları cesaretlendirmeliyiz. Daha da fazlası, hızlı hareket etmek için inancımızı harekete geçirmeliyiz. 400 yıl önceki Konstantinapolis tahtının sahibi Başpiskopos Yannis Khrysostomos, ruhumuzun tasarruflarıyla yoksullara yardım arasında doğrudan bir bağlantı göstermiştir. Afrika’daki kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılara ortak olmak, kurtarmak açısından yardıma hazırız.
KIZILAY’A 10 BİN DOLAR BAĞIŞ
Mektubu dünyanın dört bir yanında Patrikhane’ye bağlı metropolit ve kiliselere gönderen Bartholomeos ilk aşamada Kızılay aracılığıyla Somali’ye de 10 bin dolar yardımda bulundu.
http://www.internethaber.com/somalideki-kitlik-icin-hacli-seferberlik-367353h.htm

Yorumlar kapatıldı.