İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hükümetten tatil ve erken maaş müjdesi

Hükümet Sözcüsü Arınç, memur emeklisi, dul ve yetim aylıkları ile işsizlik maaşının bayramdan önce ödeneceğini, bayram tatilinin ise 9 gün olacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Arınç’ın gündeminde, memurların beklediği emekli maaşları, bayram tatili ile Türkiye ve dünyanın yakından ilgilendiği konular vardı. Bayram nedeniyle 1.5 günlük idari izin müjdesi veren Arınç, emekli maaşlarının da bayram öncesi ödeneceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu çalışanlarının 29 Ağustos Pazartesi günü yarım gün ve 2 Eylül Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağını açıkladı.
Bülent Arınç, memur emekli, dul ve yetim aylıklarının 23-26 Ağustos günlerinde ödeneceğini, 1-2 Eylül tarihine denk gelen ödemelerin öne alındığını söylerken, yaşlılık aylığının 26-28 Ağustos günleri arasında, işsizlik ödeneğinin de bayramdan önce ödeneceğini ifade etti. Arınç, bayram süresince, 27 Ağustos Cumartesi ile 4 Eylül Pazar günü dahil, otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olmasını öngören Bakanlar Kurulu kararının da hazırlandığını kaydetti.
TERÖRLE MÜCADELE
— Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Libya’daki Ulusal Geçiş Konseyi’ni desteklediklerini ve konseyin başkanı Mustafa Abdülcelil’in başlarılı olmasını arzuladıklaırnı söyledi. Arınç, geçiş sürecinin sağlıklı olması için Kaddafi’nin teslim olması gerektiğini de söyledi.
— Terörle mücadele kapsamında Kandil’e yönelik yapılan operasyonların başarılı olduğunu söyleyen Arınç, rakamsal ifadelerden kaçınacağını ifade etti. Arınç, PKK’nın verdiği zayiatın boyutuyla ilgili Bakan tarafından bir değerlendirme yapıldığını ancak bununla ilgili açıklama yapmayacağını kaydetti.
— Arınç, 17 Ekim’de süresi dolacak olan sınır ötesi operasyon yetkisiyle ilgili şahsi fikrinin, sürenin 1 yı uzatılmasından yana olduğunu ifade etti.
(ajanslar)

Yorumlar kapatıldı.