İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alexander Rar: Türkiye AB’ye karşı yükümlülüklere sahip

Açıklama Alman Dış Siyaset Konseyi ″Rusya ve BDT Bölge Programları″ md. Alexander Rar’dan geldi. ″Türkiye ve Ermenistan arasında yakınlaşmaya yönelik bir süreç var. AB’de etkili güçler var; bunlar bundan böyle de bu yakınlaşmanın pekişmesi için çalışacaklar″ diyen uzman Türkiye’nin AB’ye karşı yükümlülükleri olduğunu da hatırlattı.

Ermeni-Türk protokollerinin meclis gündemine geri dönmesi olasılığı sonucuna ulaşmak oldukça komplike, zira burada büyük sayıda etmen rol oynamakta. NEWS.am muhabirine açıklama Alman Dış Siyaset Konseyi ″Rusya ve BDT Bölge Programları″ md. Alexander Rar’dan geldi.
Rar’ın ifadesiyle Türkiye’de bu konuya ilişkin farklı görüşler var ve şimdilik bunlardan hangisinin üstün geleceğini söylemek zor.
″Türkiye ve Ermenistan arasında yakınlaşmaya yönelik bir süreç var. AB’de etkili güçler var; bunlar bundan böyle de bu yakınlaşmanın pekişmesi için çalışacaklar″ diyen uzman Türkiye’nin AB’ye karşı yükümlülükleri olduğunu da hatırlattı.
Rar 2 ülke arasında farklı düzeylerde yakınlaşma gerçekleştiğini belirterek ″Toplumsal, kültürel, insani, tüm alanlarda ileriye yönelik hareket var. Türkiye’de varolan bir aydınlar katmanı, 19. ve 20. yy. ilişkilerini aşarak 21. yy. ilişkilerine geçilmesi gerektiği inancında. Ancak burada da tarihi anlamda kalın çizgilerle ifade olunan sorunlar var ve diyalog daima farklı engellerle karşılaşıyor, bu  hareketlilik bariz″ dedi ve sözlerinin devamında″bu kötü değil, tam aksine″ ifadesini kullandı.
10 Ekim 2009’de Zürih’te imzalanan Ermeni-Türk protokolleri onay süreci Ermenistan Parlamentosunca dondurulmuşken, Türkiye Parlamentosu bugün protokolleri geçersiz kabul etti.
http://news.am/tur/news/71672.html

Yorumlar kapatıldı.