İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’dan Sarkisyan’a jet yanıt

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elmar Abdullayev, ”Azerbaycan topraklarının işgal edilmesinin devam ettirilmesine çağrıda bulunan Sarkisyan’ın tahrif yöntemine başvurduğunu” belirterek, ”Kendi halkını barış çalışmaları yerine daha da radikalleşmeye davet eden Sarkisyan, eşbaşkan (Agit Minsk Grubu) ülke cumhurbaşkanlarının son verdikleri beyanatların tam tersini yapıyor ve onun asıl siyasetini ve niyetini belli ediyor” dedi. 

*************
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın sözde Yukarı Karabağ devletinin tanınması yönünde verdiği son beyanatına sert tepki gösterdi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın sözde Yukarı Karabağ devletinin tanınması yönünde verdiği son beyanatı hatırlatarak, ”Sarkisyan’ın son beyanatları onun asıl siyasetini ve niyetini belli ediyor” açıklamasında bulundu.
APA haber ajansına konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elmar Abdullayev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın sözde Yukarı Karabağ devletinin bağımsızlığının tanınması yönünde verdiği son beyanat hakkında Azerbaycan devletinin görüşlerini ifade etti.
Elmar Abdullayev, ”Azerbaycan topraklarının işgal edilmesinin devam ettirilmesine çağrıda bulunan Sarkisyan’ın tahrif yöntemine başvurduğunu” belirterek, ”Kendi halkını barış çalışmaları yerine daha da radikalleşmeye davet eden Sarkisyan, eşbaşkan (Agit Minsk Grubu) ülke cumhurbaşkanlarının son verdikleri beyanatların tam tersini yapıyor ve onun asıl siyasetini ve niyetini belli ediyor” dedi.
Abdullayev, Sarkisyan’ın bu şekilde beyanatlar vererek, barış yolunu tıkadığını ve uzlaşmaz tavrını değiştirmediğini söyledi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Sevan gölünde kamp kuran ”Birlikte” gençlik hareketi üyelerine yaptığı konuşmada, sözde Yukarı Karabağ devletinin er ve geç tanınacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini, sözde Yukarı Karabağ devletinin tanınmasının, Azerbaycan dahil olmak üzere herkes için iyi olacağını ileri sürmüştü.
AA
http://www.haber7.com/haber/20110821/Azerbaycandan-Sarkisyana-jet-yanit.php

Yorumlar kapatıldı.