İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa İspanyol Katolikleri Onurlandıracak

Papa Benedict 16. yüzyılda yaşamış ünlü bir İspanyol din adamına çok özel bir unvan  verileceğini söyledi. Dünya Katolik Gençlik Günü için Madrid’de bulunan Papa Avilalı Sen Jon adlı azize “Kilise Doktoru” unvanı vereceğini açıkladı. Bu unvan Katolik Kilisesi tarafından dine olağanüstü ideolojik katkıda bulunan kişilere veriliyor. 1,6 milyar kişinin bağlı olduğu Katolik Kilisesi’nde şu anda sadece 33 “Kilise Doktoru” var. 

1500-1569 yılları arasında yaşayan Avilalı Aziz Sen John, o zamanların en ünlü ve en etkin Katolik vaazcısı olarak biliniyor.
Papa, Madrid’in Almudena katedralinde, rahip olmaya hazırlanan 6 bin gence hitaben yaptığı konuşmada onları sahte peygambere karşı uyardı.
Ziyareti yarın sona erecek olan Papa, Vatikan’a dönmeden önce, İspanya’da bulunan yarım milyon genç için düzenlenen toplu günah çıkarma ayinine katılacak.
Papa’nın ziyareti İspanya’nın ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamana rastladığı için, yüzden fazla örgüt ve on binlerce kişi tarafından protesto edildi.
Eleştirilerin başlıca nedeni, ziyaretin 72 milyon dolarlık masrafının devlet tarafından karşılanması ve Vatikan’ın sık sık İspanya’nın iç işlerine müdahale etmesi.
Katolik kilisesi, hem rahipler aracılığıyla hem de olağanüstü mali kaynaklarını kullanarak boşanma ve kürtaj yasağının kaldırılmasın önlüyor, eşcinsellere eşit haklar verilmesine şiddetle karşı çıkıyor.
Gençler, işsizlik oranının yüzde 21 olduğu ülkede, hükümetin bir yandan sosyal yardım programlarında kesinti yaparken, bir yandan da bir din adamının ziyaretine on milyonlarca dolar harcamasına karşı çıkıyor.
http://www.voanews.com/turkish/news/Papa-spanyol-Katolikleri-Onurlandracak–128126218.html

Yorumlar kapatıldı.