İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’da özlenen tablo iftar sofrasında gerçekleşti

Diyarbakır Müftülüğünün düzenlediği iftar programı şehrin bütün renklerini aynı masada buluşturdu… Programa Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Yardımcısı ve Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Sayar, merkez İlçe müftüleri, kanaat önderleri, RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray, PTT Bölge Müdürü Nihat Karagöz, Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akyüz, Asurî temsilcisi Şero Melkî, Ermeni temsilcisi Sarkis Eken ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Diyarbakır Müftülüğünün düzenlediği iftar programı şehrin bütün renklerini aynı masada buluşturdu. Diyarbakır’da yaşayan Ermeni, Asuri ve Süryani temsilcileri ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, vali yardımcıları ve BDP’li meclis üyeleri aynı masada buluştu. Müftü Nimetullah Erdoğmuş’un davetlisi olarak iftar yemeğine katılan davetliler, Diyarbakır’ın özlenen mozaiğini yıllar sonra bir kez daha oluşturdu.
Diyarbakır Müftülüğünün düzenlediği iftar programı şehrin bütün renklerini aynı masada buluşturdu.
Diyarbakır’da yaşayan Ermeni, Asuri ve Süryani temsilcileri ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, vali yardımcıları ve BDP’li meclis üyeleri aynı masada buluştu. Müftü Nimetullah Erdoğmuş’un davetlisi olarak iftar yemeğine katılan davetliler, Diyarbakır’ın özlenen mozaiğini yıllar sonra bir kez daha oluşturdu.
Diyarbakır Müftülüğünün geleneksel iftar programı bu yıl çok renkli görüntülere sahne oldu. Cuma namazlarını boykot eden BDP’lilerin müftülüğün davetine katılıp katılmayacakları; son günlerde yaşanan elim saldırılarda şehitlerin verilmesi ile ilgili yine BDP ile Diyarbakır Valisi Toprak arasında nasıl bir hava oluşacağı merak ediliyordu. Ramazan ayının birlik ve beraberlik özelliği akıllara gelen hiçbir olumsuzluğu yaşatmadı. Diyarbakır Valisi Toprak ile BDP’li belediye başkanları ile meclis üyeleri arasında çok samimi görüntüler kaydedildi. Vali Toprak, Diyarbakır’da yaşayan son Ermeni olduğu belirtilen Sarkis Eken’e özel ilgi gösterdi.
Program Kur’an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Ramazan mesajıyla devam etti. Konuklara Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, diyanet adına hoş geldiniz konuşması yaptı. Bilgin, Ramazan ayının birlik beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek, bu tabloyu görmekten son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Bilgin, Afrika’da yaşanan açlık sefaletinden dolayı da müminlerin gösterdiği ilginin artarak devam ettiğini belirterek, duyarlı herkese teşekkür etti.
Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş yemek duasından sonra yaptığı konuşmada, davete icabet eden herkese teşekkür ederek, hayatlarında başarılar diledi. Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akyüz ise Ramazan ayının din, dil, ırk gözetmeksizin herkesin kardeş olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Barışı ve kardeşliği temsil eden Ramazan ayı vesilesiyle burada olmaktan büyük mutluluk duydum. Burada Ramazan ayının kardeşlik açısından önemini gördüm.” diye konuştu.
Programa Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Yardımcısı ve Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Sayar, merkez İlçe müftüleri, kanaat önderleri, RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray, PTT Bölge Müdürü Nihat Karagöz, Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akyüz, Asurî temsilcisi Şero Melkî, Ermeni temsilcisi Sarkis Eken ile çok sayıda din görevlisi katıldı.
Kaynak:Cihan
http://www.pirsushaber.com/diyarbakirda-ozlenen-tablo-iftar-sofrasinda-gerceklesti-68294n.html

Yorumlar kapatıldı.