İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Patrik yeşilini’ doğadan almış

Gürkan Ata
Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’ndaki ayini ikinci kez yöneten 71 yaşındaki din adamı, sağlığını Gökçeada’da geçen çocukluğuna borçlu olduğunu ifade ederek, ‘Orada köyün papazıyla ayinlere katılmak üzere dağlara çıkıyordum. O dönemde 360 tane küçük şapel (kilise) vardı. Çok yürüyordum, o özelliğimi halen sürdürüyorum. Fırsat buldukça doğaya çıkarım, temiz hava alırım. Yeşili çok severim, doğal beslenirim. Zaten her şeyin sırrı doğada’ diye konuştu.

*************
Sümela Manastırı’ndaki ayinleri yöneten Patrik Bartholomeos, ilerleyen yaşına rağmen zinde görüntüsü ve tükenmeyen enerjisinin kaynağını AKŞAM’a açıkladı. ‘Yeşil Patrik’ olarak adlandırılan Bartholomeos, ‘İşin sırrı doğada’ dedi.
Gürkan ATA / TRABZON
 Fener Rum Patiği Bartholomeos, son Trabzon ziyaretinde saatlerce seyahat edip oldukça dik yamaçlardan yürüyerek herkesi kendine hayran bıraktı. 88 yıl aradan sonra Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’ndaki ayini ikinci kez yöneten 71 yaşındaki din adamı, sağlığını Gökçeada’da geçen çocukluğuna borçlu olduğunu ifade ederek, ‘Orada köyün papazıyla ayinlere katılmak üzere dağlara çıkıyordum. O dönemde 360 tane küçük şapel (kilise) vardı. Çok yürüyordum, o özelliğimi halen sürdürüyorum. Fırsat buldukça doğaya çıkarım, temiz hava alırım. Yeşili çok severim, doğal beslenirim. Zaten her şeyin sırrı doğada’ diye konuştu. Çevre konularına karşı duyarlılığı ve doğaya olan ilgisi nedeniyle ‘Yeşil Patrik’ olarak anılan Bartholomeos, Maçka dağlarındaki gezisi sırasında sürekli ağaçları inceledi, bazı yaprak ve çiçekleri topladı.
 Tarihi esere duvar yazısı!
 Türkiye’nin birçok yöresini gezdiğini ifade eden Bartholomeos, tarihi eserlerde en çok dikkatini çeken şeyin duvar yazıları olduğunu söyledi. Buna çok üzüldüğünü ifade eden din adamı, Trabzon’un Maçka ilçesindeki Vazelon Manastırı’ndaki duvar yazılarını görünce önce inceledi, ardından görevliden bunu fotoğraflamasını istedi.
 

http://www.aksam.com.tr/patrik-yesilini-dogadan-almis–62263h.html

Yorumlar kapatıldı.