İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni uzman: Azerbaycan, Ermeni karşıtı propaganda taktiğini değiştiriyor

19 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında askeri uzman Davit Jamalyan, daha önce Azerbaycan Dışişleri bakanı Elmar Mamedyarov’un, Karabağ Ermenilerinin kendilerinin Azerbaycan bünyesinde yer alma doğrultusunda oy kullanma düşüncesini ifade ettiğini hatırlattı… Şimdi bu düşünceyi pratikte gerçekleştirebilmek için denemelerde bulunulmakta, Ermeni karşıtı propaganda ve düşmanlık azalmazken, buna paralel olarak, halkların dostluğu taraftarı  ″iyi Ermeni″ imajı gündeme getirilmekte.

 ***********
Azerbaycan, Ermeni karşıtı propaganda taktik ve stratejisinde bir dizi revizyonlar gerçekleştirdi. Açıklama bugün 19 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında askeri uzman Davit Jamalyan’dan geldi.
Uzman, daha önce Azerbaycan Dışişleri bakanı Elmar Mamedyarov’un, Karabağ Ermenilerinin kendilerinin Azerbaycan bünyesinde yer alma doğrultusunda oy kullanma düşüncesini ifade ettiğini hatırlattı.
Şimdi bu düşünceyi pratikte gerçekleştirebilmek için denemelerde bulunulmakta, Ermeni karşıtı propaganda ve düşmanlık azalmazken, buna paralel olarak, halkların dostluğu taraftarı  ″iyi Ermeni″ imajı gündeme getirilmekte. Bu ″iyi Ermeni″ imajı altında Jamalyan ″Kafkasya Barışçıl Girişimler Merkezi″direktörü Gevorg Vanyan örneğinde bilgi verdi. Özellikle Vanyan’ın Erivan’da ″Azerbaycan Filmleri Festivali″ düzenlenmes inisiyatifi Jamalyan’ın tepkisini çekti. Anılan inisiyatif zamanında Azerbaycan’da büyük bir coşku yaratmamıştı.
Askeri uzmanın kanaatine göre; benzeri etkinlikler iki ülke ilişkilerinin iyileşmemesi yanı sıra, aynı zamanda endirekt olarak ters etkide de bulunmakta. Jamalyan ″iyi Ermeniler″ imajının yaratılmasına paralel uluslararası kuruluşlar da aktivasyon gösterebilirler. Bu siyasal bağlamı olan farklı proje kredilerinin hayata geçirilmesiyle ifade edilebilir. Uzman bunların gerçek amacının Ermeniler ve Azerbaycanlılar arasında ilişkilerin hal yoluna sokulması değil, aksine gençlik çevrelerinde Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan yanlısı yaklaşımların geliştirilmesi olduğuna işaret etti.
Bu anlamda tarikatlar da tehlike arz ediyor. Jamalyan, Ermeni tarafının, herkesin barış istediğini ve belli bir aşamada gerçekten Ermeniler ve Azeriler arasında işbirliği ve barış içinde bir arada varlığını sürdürme konusunun görüşüleceğini belirterek ″Ancak barışın sadece Ermeni tarafının hakkaniyetten vazgeçmesi durumunda olası olduğuna ilişkin yaklaşım kabul edilemez″ dedi.
http://news.am/tur/news/71420.html

Yorumlar kapatıldı.