İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın Kimri şehirde sözde Ermeni soykırımı anıtı açıldı

Rusya’nın Tver bögesindeki Kimri şehirnde sözde Ermeni soykırımı anıtı açıldı. Voznesenye Gospodnya Kilisesi avlusunda yapılan anıtın açılış törenine Tver Bölgesi Enformasyon Politikaları Dairesi temsilcisi Aleksey Musatov, Rusya Ermenileri Birliği Tver Bölgesi Başkanı Seyran Koçkanyan, Ararat isimli Ermeni sivil toplum örgütü Tver bölge Başkanı Yelena Gevorgyan ve burada yaşayan Ermeniler katıldı. Rusya’nın Tver bögesindeki Kimri şehirnde sözde Ermeni soykırımı anıtı açıldı. Voznesenye Gospodnya Kilisesi avlusunda yapılan anıtın açılış törenine Tver Bölgesi Enformasyon Politikaları Dairesi temsilcisi Aleksey Musatov, Rusya Ermenileri Birliği Tver Bölgesi Başkanı Seyran Koçkanyan, Ararat isimli Ermeni sivil toplum örgütü Tver bölge Başkanı Yelena Gevorgyan ve burada yaşayan Ermeniler katıldı.

Törene katılan Ermeni Kilisesi St.Petersburg bölge görevlisi papaz Ayk ayin yaptı. Rus Ortodoks Kilisesi Kimri bölge papazı Yevgeni ise konuşmasında Ermeni ve Rus halkının dostluğuna vurgu yapıldı.
Anıtta bulunan dev haç ve 1915 yılı yazılarının özel anlam taşıdığına vurgu yapan Kimri Ermeni cemaatı Başkanı Gamlet Koçaryan, “Anıtın sadece dini değil, kültürel bir özelliği de var. Üzerindeki 1915 rakamları, soykırımın acı tarihi. O yılda Ermenistan 1,5 milyon insanını ve batı topraklarını kaybetti” dedi.
Kaynak:
http://www.pirsushaber.com/rusyanin-kimri-sehirde-sozde-ermeni-soykirimi-aniti-acildi-63993n.html

Yorumlar kapatıldı.