İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Seropyan Ödemiş’i Ziyaret Etti

İstanbul Ermeni Patrikhanesi Özel Golod Koleksiyonu sorumlusu Vağarşak Seropyan, Ödemiş Kent Yıldız Arşiv Müzesi’ni görmek için İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne gitti.

 İstanbul Ermeni Patrikhanesi Özel Golod Koleksiyonu sorumlusu Vağarşak Seropyan, Ödemiş Kent Yıldız Arşiv Müzesi’ni görmek için İzmir ‘in Ödemiş İlçesi’ne gitti. Seropyan, daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i ziyaret etti.
Ödemiş Belediyesi tarafından açılma hazırlıkları sürdürülen Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni görmek için İstanbul Ermeni Patrikhanesi Özel Golod Koleksiyonu Sorumlusu Vağarşak Seropyan, ilçeye gitti. Seropyan, ilk olarak Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni (ÖYKAM) ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Patrikhane Kütüphanesi’ndeki Ermenice’den Türkçe’ye çevirdiği bazı eserler ile Ödemiş Ermeni Cemaati’ne ilişkin bilgileri ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber’e verdi. Daha sonra Belediye Başkanı CHP ‘li Bekir Keskin ile görüşmeler yapan Seropyan, 20’inci Yüzyıl başında Ermeni Cemaati’nin İzmir Sancağı’nda, İzmir kent merkezi dışında en kalabalık yaşadığı yerleşimin Ödemiş olduğunu söyledi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, odasında bulunan 1925 tarihli Ödemiş haritası üzerinde Ermeni Mahallesi’nin bulunduğu mevkiiyi Seropyan’a gösterdi. Gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Seropyan, belediyeden ayrıldıktan sonra Müze Müdürü Prof. Dr. Berber ile birlikte Ödemiş Arkeoloji Müzesi’ndeki Ermenice yazılı mezar taşları üzerinde incelemeler yaptı. Seropyan İstanbul ‘a gittikten sonra ilk fırsatta Ödemiş Ermenileriyle ilgili ellerinde bulunan dokümanların çevirilerinden oluşan bir dosyayı ÖYKAM’a ulaştıracağını belirtti. – İzmir / Ödemis
Kaynak: haberler.com
http://www.pirsushaber.com/ermeni-seropyan-odemisi-ziyaret-etti-57019n.html

Yorumlar kapatıldı.