İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık gazeteleri Basın İlan Kurumu’nda

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 26. Dönem 3. Toplantısı bugün Genel Müdürlük binasında saat başladı.3 gün sürecek toplantıda, aralarında Azınlık gazetelerinin sorunlarının da bulunduğu basının sorunlarıyla ilgili konular görüşülerek karara bağlanacak. Azınlık gazeteleri’nin tirajlarının az olması gerekçe gösterilerek Basın İlan Kurumu’nun verdiği resmi ilanlardan yararlanmalarına izin verilmiyordu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, konuyla ilgili şikayetlerden sonra Apoyevmatini Gazetesi’ni ziyaret etmiş ve duruma el koyduklarını şu sözlerle anlatmıştı:
“Sayın Başbakan’ın talimatıyla bir çalışma başlattık. İnternette “Apoyevmatini gazetesi kapanmasın!” sloganıyla başlatılan abone kampanyasıyla şimdilik kapanmaktan kurtulan gazetenin yaşamasını sağlayacak kalıcı çözümlerin neler olabileceği üzerinde bir çalışma yapacağız. Ağustos’taki genel kurulumuzda ya da başka şekilde acilen destek olunması için gereğini yapacağız. Türk ve Rumlar arasında değerli bir gazete ve yaşamasını arzu ediyoruz”
TİRAJI DÜŞÜK AZINLIK GAZETELERİNE DESTEK GELİYOR
1977’den beri yasa ve yönetmelikler gereği tiraj ve personel sayısı göz önünde bulundurularak ilan verildiğini, tirajı düşen gazetelere ise destek olamadıklarını ifade eden Atalay, “Bütün azınlık gazeteleriyle bir toplantı yapacağız ve sorunlarını görüşeceğiz. Bir formül bulacağız ve bu gazetelere destek olmaya çalışacağız…” demişti.
http://focushaber.com/azinlik-gazeteleri-basin-ilan-kurumu-nda-h-63810.html

Yorumlar kapatıldı.