İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder Kendini Yakan Ermeni Asıllı Vatandaşı Andı

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) ‘ASALA’yı protesto etmek için kendini yakan Ermeni asıllı Artin Penik’i ölüm yıl dönümünde andı.Konu ile ilgili açıklama yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, ASALA terör örgütünün yapmış olduğu katliamları protesto etmek amacıyla kendini yakarak protesto eden Ermeni asıllı Türkiye vatandaşı Artin Penik’i burada minnetle andıklarını belirtti.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) ‘ASALA’yı protesto etmek için kendini yakan Ermeni asıllı Artin Penik’i ölüm yıl dönümünde andı.
Konu ile ilgili açıklama yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, ASALA terör örgütünün yapmış olduğu katliamları protesto etmek amacıyla kendini yakarak protesto eden Ermeni asıllı Türkiye vatandaşı Artin Penik’i burada minnetle andıklarını belirtti. Gülbey, “ASALA terör örgütünün 7 Ağustos günü Esenboğa Hava Alanı’nda düzenlediği ve 8 kişinin ölüp 72 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında, örgüte tepki olarak kendisini Taksim meydanında yakan Penik’i, yaptığı eylemin bir minnettarlığı olarak burada saygılıyla anıyoruz. Bu eylem ile Penik, kendi ırkından bile olsa, insancıl duyguları ön plana çıkarmış ve terör olaylarına karşı onurlu bir eylem sergilemiştir. Artin Penik’in ölüm yıldönümü olması vesilesiyle ASALA terör örgütünü şehit ettiği Türk diplomatlarını buradan saygıyla ve rahmetle anarken, söz konusu Ermeni terör örgütünü şiddetle kınıyoruz” dedi.
http://www.nevsehirmedya.com/asimder-kendini-yakan-ermeni-asilli-vadandasi-andi-108464h.htm

Yorumlar kapatıldı.