İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Andıçtaki Ermeni-Rum yalanları suç değil mi?

Ezgi Başaran’ın başlattığı tartışma İsmet Berkan’ın köşesinde devam etti. İnternet andıcındaki Ermeni ve Rum söylemi suç değil mi?  “…Aynı Genelkurmay tarafından kurulup işletilen, içeriği sağlanan başka internet sitelerinde Ermeni ve Rumlar hakkında, Ermenistan ve Yunanistan hakkında olmayacak kışkırtmalar, kara propagandalar, yalanlar var, aynı savcılar bu çeşit yayınlarda bir suç unsuru görmüyor, hatta iddianamede bu yayınları ‘normal’ ve ‘makul’ bile buluyorlar.Oysa benim bildiğim Türk Ceza Kanunu’nda savaş kışkırtıcılığı da, halkın bir bölümün diğer bölümü aleyhine kin ve düşmanlığa teşvik etmek de, ırkçılık da, nefret çağrıları yapmak da suç kabul edilen şeyler.”

Ezgi Başaran’ın başlattığı tartışma İsmet Berkan’ın köşesinde devam etti. İnternet andıcındaki Ermeni ve Rum söylemi suç değil mi?
GAZETECİLER.COM
Generallerin tutuklanmasına yol açan İnternetnet andıcı farklı bir yanıyla gündemde. Genelkurmay’ın talimatıyla kurulduğu iddia edilen internet sitelerinde hükümet alehyine yapılan kara propagandanın yanında Ermeniler, Rumlar ağır hakaretler de yer alıyor. Peki savcılar neden sadece hükümet aleyhindeki söylemleri soruşturma konusu yapıyor?
Radikal yazarı Ezgi Başaran’ın başlattığı tartışma bugün de Hürriyet yazarı İsmet Berkan’ın köşesinde gündeme geldi. Berkan, ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ diye bir suç yok mu?’ diye sorduğu yazısında söz konus kara propaganda sitelerinde hükümetin yanında Ermenistan ve Yunanistan hakkında yazılan yalanların ve hakaretlerin de dava konusu yapılması gerektiğini yazdı:
“RADİKAL’de Ezgi Başaran hatırlattı,
iyi de oldu.
Meşhur internet andıcı davasının iddianamesinde, Genelkurmay Başkanlığı’nın kurup yönettiği internet sitelerinde yapılan hükümet aleyhtarı kara propaganda için savcılar, ‘Hükümeti zorla devirmeye teşebbüs’ suçlamasıyla dava açıyor.
İyi, güzel.
Ama aynı Genelkurmay tarafından kurulup işletilen, içeriği sağlanan başka internet sitelerinde Ermeni ve Rumlar hakkında, Ermenistan ve Yunanistan hakkında olmayacak kışkırtmalar, kara propagandalar, yalanlar var, aynı savcılar bu çeşit yayınlarda bir suç unsuru görmüyor, hatta iddianamede bu yayınları ‘normal’ ve ‘makul’ bile buluyorlar.
Oysa benim bildiğim Türk Ceza Kanunu’nda savaş kışkırtıcılığı da, halkın bir bölümün diğer bölümü aleyhine kin ve düşmanlığa teşvik etmek de, ırkçılık da, nefret çağrıları yapmak da suç kabul edilen şeyler.”
http://www.gazeteciler.com/medya-kosesi/andictaki-ermeni-rum-yalanlari-suc-degil-mi-39171h.html

Yorumlar kapatıldı.