İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristofyas, Ermenistan’la ilişkilere değindi

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, dün, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın da hazır bulunduğu Limasol’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilere değindi… “Yaklaşık 90 yıl önce, binlerce Ermeni’nin Osmanlı Türkiye’sinin gerçekleştirdiği soykırımdan dolayı, sığınmak amacıyla Kıbrıs’a geldiğini” iddia eden Hristofyas, bu göçmenlerin evlatlarının Rum toplumunun ayrılmaz bir parçasını teşkil ettiğini dile getirdi.Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, dün, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın da hazır bulunduğu Limasol’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilere değindi.

Haberi “Barış ve Hukuka Dayalı İlişkiler” başlığıyla yayımlayan Haravgi, Hristofyas’ın “Ermenistan” isimli geminin, Ermenistan’ın “bağımsızlığının 20’inci yılı” vesilesiyle dün Limasol limanına varması dolayısıyla düzenlenen karşılama etkinliğinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki “yaşam mücadelesi ile ortak geleneklere dayanan kardeşçe ilişkilere” değindiğini haber verdi.
Gemiyi karşılama etkinliğinde Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın da hazır bulunduğunu yineleyen gazete, 2009 yılının Mayıs ayında dünyayı dolaşmaya başlayan geminin son durağının Güney Kıbrıs olduğunu belirtti.
Geminin, Ermeni milletiyle ilgili olarak uluslararası anlamda ilgi uyandırma misyonuna sahip olduğunu yazan gazete, Hristofyas’ın, geminin seyahatinin Güney Kıbrıs’ta son bulmasının; iki ülke arasındaki ilişkilere işaret eden sembolik bir hareket olduğunu dile getirdiğini aktardı.
Ermenistan Devlet Başkanı Serkisyan’ın, geminin Güney Kıbrıs’a gelmesi dolayısıyla düzenlenen karşılama törenine katılmak amacıyla Rum kesimine gittiğini kaydeden gazete, Sarkisyan’ın geçtiğimiz Ocak ayında ise Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunduğunu anımsattı.
“Yaklaşık 90 yıl önce, binlerce Ermeni’nin Osmanlı Türkiye’sinin gerçekleştirdiği soykırımdan dolayı, sığınmak amacıyla Kıbrıs’a geldiğini” iddia eden Hristofyas, bu göçmenlerin evlatlarının Rum toplumunun ayrılmaz bir parçasını teşkil ettiğini dile getirdi.
Güney’deki Ermenilerin, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle; iki ülke arasında önemli bir bağlantı teşkil ettiklerini kaydeden Hristofyas, iki ülke arasındaki ebedi dostluğun gelecekteki işbirliği için sağlam bir temel oluşturduğunu sözlerine ekledi.
TAK

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/58/news/59903/PageName/RUM_BASINI

Yorumlar kapatıldı.