İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BDP Grup başkanı, Ermeni müzisyen Aram Tigran’ın son vasiyetini yerine getirme sözü verdi

Halkların kardeşliğinin sembol isimlerinden olan sanatçı Aram Tigran, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Konservatuvarı ile Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği’nin ortak etkinliğiyle binlerce kişinin katıldığı görkemli bir geceyle anıldı. BDP Grup başkanı. Selahattin Demirtaş yaptığı konuşmada ″Biz Tigran’a söz verdik. Onu bu topraklara tekrar gömeceğiz″ ifadesini kullandı.

Fırat Haber Ajansı’nın verdiği habere göre; Yaşamını Kürt müziğine veren Ermeni kökenli sanatçı Aram Tigran için ölümünün 2. yılında Diyarakır Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Anfi Tiyatro’da bir anma gecesi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, belediye çalışanları, BDP’li yöneticiler, kentin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve binlerce yurttaşın katıldığı anma gecesinde Aram Tigran’ın fotoğrafları mumla aydınlatıldı.
Sanatçı Şerko Kanîvar’ın sunduğu gece Gün Tv’de canlı yayınlandı. Gecede alkış, zılgıt eksilmezken, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Aram Tiran’ın hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterildi.
Dicle Fırat Kültür Merkezi adına bir konuşma yapan sanatçı Bülent Turan Aram Tigran’ın Kürtlerin, Ermenilerin, Arapların tüm halkların ozanı olduğunu söyledi. Aram Tigran’ın usta bir sanatçı olduğunu ifade eden Turan, sanatına ilişkin bilgi verdi.
 Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek de Aram Tigran’ın Kürt müziğinde büyük bir sembol ve ekol olduğunu söyledi. Aram Tigran’ın aslen Ermeni olduğunu vurgulayan İpek, usta sanatçının Kürt müziğine büyük bir emeği geçtiğini belirterek, “Aram Tigran Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Arapça söylediği müziklerle halklar arasında kardeşliğin güçlü bir ilişkisini sağladı. Onun içindir ki bizim için önemli bir sanatçıdır” diye konuştu. Sanatçının çok zahmet çektiğini de vurgulayan İpek, mezarının Mezopotamya coğrafyasına getirilmesine sistemin izin vermediğini söyledi.
Konuşmaların ardından Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği sanatçılarından oluşan Aram Tigran Korosu sahne aldı. Aram Tigran’ın birbirinden güzel şarkılarını seslendiren koroya yurttaşlar büyük bir ilgi göstererek eşlik etti.
1934 yılında Suriye’nin Kamışlı kentinde doğan Aram Tigran 20 yaşından itibaren kendini müziğe adadı. Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Yunanca ve Süryanice şarkılar söyleyen sanatçı, bir dizi Ermenice halk şarkısını Kürtçe’ye, Kürtçe şarkıları da Ermenice olarak söyledi.
http://news.am/tur/news/70618.html

Yorumlar kapatıldı.