İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar ayini için hazırlıklar hız kazandı

Seyfettin İdiz
Gölü’ndeki Akdamar Adasıyla aynı ismi taşıyan tarihi Ermeni kilisesi ikinci kez ayine hazırlanıyor. Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın 4 gün önce yaptığı incelemeler sonrası ayin için gelenleri adaya taşıyacak teknelerin bulunduğu iskele genişletiliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, “Akdamar Kilisesi ayin dolayısıyla büyük ilgi görüyor. İlk etapta iskeleyi genişletip ayin günü olabilecek kargaşanın önüne geçeceğiz. Ardından karayolları tarafından yaptırılan üst geçitle de buradaki trafik rahatlayacak. Ayrıca yeni bir otopark yapıyoruz. Ayin gününe kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi. (Ahtamar adasında bulunan kilisenin ismi Surp Haç Ermeni Kilisesidir. HYETERT)

Seyfettin İDİZ/GEVAŞ (Van), (DHA)11 Ağustos 2011VAN
İlki geçen yıl 19 Eylül’de gerçekleştirilen Akdamar Kilisesi ayininin ikincisi bu yıl 11 Eylül’de yapılacak. Geçen yıla oranla daha çok kişinin beklendiği ayin için Van’ın Gevaş İlçesi’nde de hazırlıklar hız kazandı. İlk etepta yolcuları adaya taşıyacak teknelerin durduğu Akdamar İskelesi ve üst geçit yapılıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, “Akdamar Kilisesi ayin dolayısıyla büyük ilgi görüyor. İlk etapta iskeleyi genişletip ayin günü olabilecek kargaşanın önüne geçeceğiz. Ardından karayolları tarafından yaptırılan üst geçitle de buradaki trafik rahatlayacak. Ayrıca yeni bir otopark yapıyoruz. Ayin gününe kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayine geleceklerin otellerde rezervasyon yaptırdığı, otel işletmecilerinin hazırlık yaptığı belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18465192.asp

Yorumlar kapatıldı.