İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van`da Ermeni Ayini Hazırlıkları

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Van Gölü`nde bulunan tarihi Akdamar Adası`ndaki Akdamar Anıt Müzesi`nde (Ahtamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi- Hyetert) 11 Eylül 2011 tarihinde yapılacak olan ayin öncesi Van Valisi Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret ederek yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

  

Sabah saatlerinde beraberinde bulunan İstanbul Ermeni Patrikhanesi Başrahibi Tatul Anuşyan ile birlikte Van Valisi Minür Karaloğlu`nu makamında ziyaret eden Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ayin öncesi yapılan hazırlıkları yerinde görmek için Van`a geldi. Vali Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret eden Ateşyan ve Anuşyan, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Gerçekleşen görüşmede bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, Kültür ve TurizmBakanlığı`nın yılda bir kez Akdamar`daki kilisede ayin yapmada izin ve hakkını valiliğe devrettiğini hatırlatarak, “2010 yılında ilk ayin gerçekleştirmiştik. Bu yılda 11 Eylül`de yine patrikhane ile bugün yapacağımız görüşmeler neticesinde Akdamar`da ikinci ayin yapılacak. Bugün onun hazırlık çalışmalarını Aram Ateşyan ile oturup konucağız. Geçen yıl ciddi bir ortak çalışmamız olmuş ve sorunsuz bir ayin gerçekleşmişti. Bu yıl da yine patrikhane ile valiliğimiz arasındaki işbirliği ile inşallahsorunsuz bir ayin yapmayı hedefliyoruz. Bu günkü toplantımızda Aram Ateşyan ile detayları konuşacağız. Yine belki bir ortak bir komisyon kuracağız, bu ortak komisyon yapılması, edilmesi gereken konuları beraber konuşacağız. Sorunsuz bir ayin diliyorum” dedi
Aram Ateşyan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın müsaadesiyle yılda bir kez olmak üzere yapılan ayinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Kendileri için çok önemli bir kilise ve mekan olan Akdamar Adası`ndaki Akdamar Anıt Müzesi`nde (Surp Haç Kilisesi) bu yıl da Eylül ayının ikinci haftasında tekrar buraya gelip ayin yapacaklarını anlatan Ateşyan, “Geçen yıl huzur içinde geçti. Her ne kadar Haç`tan dolayı birkaç yerden protestolar oldu. Ama şimdi haç problemi yok. Umarım başka protestolarlakarşılaşmayız ve bu sene de tekrar huzur içinde sayın valimiz ile el ele verip gereken tedbirler alınacak” dedi
Dünyanın her köşesinde Ermeni cemaatimizin üyelerin buraya geleceğini belirten Ateşyan, ancak ayına katılacakların sayısı hakkında bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti. Ateşyan, “İnanıyorum ki bir kaç bin kişi bu ayine katılacaklardır. Biz bugün sayın valimizle ön hazırlık yapmak için buradayız. 11 Eylül için ne tür hazırlıklar gerekiyor, ihtiyaçlarımızı sayın valimize iletmek için buradayız. Bunları konuşup tekrar buradan ayrılıyoruz” dedi.
 Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni`nin de hazır bulunduğu toplantının ardından Ateşyan ve beraberinde bulunan Anuşyan Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Anıt Müzesi`ne hareket ettiler. Ateşyan ve Anuşyan`ın bugün Van`da ayrılacakları ifade edildi.
http://www.beyazgazete.com/haber/2011/08/08/van-da-ermeni-ayini-hazirliklari.html

Yorumlar kapatıldı.