İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Washington’da Sözde “Soykırım” Müzesi, 100. Yıla Yetiştirilecek

Washington’da Beyaz Saray’dan 3 blok öteye inşa edilmesi planlanan fakat projenin ortakları arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle mahkemelik olan sözde “Ermeni Soykırımı” müzesinin, 1915 olaylarının 100. yıl dönümüne yetiştirileceği bildirildi.
 

Kafesciyan Ailesi Vakfı, Washington’da inşa edilecek sözde ‘Ermeni Soykırımı Anıtı ve Müzesi”nin Ermenilerce “soykırım” olarak nitelenen 1915 olaylarının 100. yıl dönümü olan 24 Nisan 2015 tarihine kadar bitirilmesini hedeflediklerini açıkladı.
Kafesciyan, müze projesi için Washington’daki eski National Bank ve çevresindeki mülklerin alımına yardımcı olmuştu. Bir süre sonra projenin yönetimine ilişkin olarak Amerika Ermeni Asamblesi (AAA) ve Kafesciyan arasında anlaşmazlık çıkmış ve Kafesciyan Ailesi Vakfı, Ermeni lobi kuruluşunu dava etmişti. Dava süreci nedeniyle de sözde soykırım müzesi inşaatında herhangi bir ilerleme kaydedilmemişti.
Ocak ayında verilen mahkeme kararıyla birlikte Kafesciyan’ın müze yapımı için AAA’ya bağışladığı mülkler tekrar Kafesciyan Ailesi Vakfı’na verilmiş, ayrıca Kafesciyan’a müze projesinin yönetim kurulunda bir sandalye verilmesine hükmedilmişti.
İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
http://www.turkishactionalert.com/news/1568-washingtonda-soezde-soykrm-muezesi-100-yla-yetitirilecek.html

Yorumlar kapatıldı.