İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Villasında işkenceyle öldürülmüş

Yaşar Anter

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, beş gün önce villasında bıçaklanarak öldürülen 74 yaşındaki Arman Azak’ın işkenceye uğradığı ortaya çıktı. Güpegündüz, yakında market ve gazino bulunmasına rağmen Arman Azak’ın sopa ve levye gibi sert bir cisimle dövülüp, 30 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi site sakinlerini tedirgin etti. 

ABD’de yaşayan emekli elektrik mühendisi Arman Azak, yaz tatilini geçirmek için bir süre önce Turgutreis Beldesi, Aspat Mevkisi’ndeki bir tatil sitesindeki villasına geldi. Yalnız yaşayan Azak, geçen 30 Temmuz’da, saat 19.00 sıralarında ’Alo 156 Jandarma’ ihbar hattını arayıp, “Bıçaklı saldırıya uğradım. Kurtarın” diyerek yardım istedi. Villaya giden jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri, açık olan kapıdan içeri girdiklerinde, darmadağınık edilmiş salonun ortasında, kanlar içinde yatan Azak’ın cesedi ile karşılaştı. Bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Azak’ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Burada yapılan otopside Azak’a öldürülmeden önce işkence yapıldığı belirlendi. Sopa veya levye gibi sert bir cisimle dövülme sonucu kemiklerinde kırılma belirlenen Azak’ın 30 yerinden bıçaklandığı saptandı.
HIRSIZLIK YOK
Jandarmanın, Azak’ın cebindeki yüklü miktardaki paranın ve değerli eşyalarının çalınmamış olması nedeniyle, cinayetin hırsızlık dışında başka bir nedenle işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Arman Azak’ın 500 villanın bulunduğu sitenin plajına sürekli slip mayo ile inmesi ve hareketlerine dikkat etmediği için bazı site sakinlerince uyarıldığı iddiaları üzerine, jandarmanın soruşturmayı bu yönde de sürdürdüğü öğrenildi. Bugüne kadar site yöneticileri ile özel güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin ifadesine başvuran jandarmanın, Arman Azak’ın husumetli olduğu kişilerin bulunup, bulunmadığını da araştırdığı belirtildi.
SİTE SAKİNLERİ TEDİRGİN
Arman Azak’ın güpegündüz, 20 metre yakındaki gazino ve market bulunmasına rağmen hunharca öldürülmesi, site sakinlerini tedirgin etti. Site yöneticisi Mehmet Ali Saraçoğlu, bir toplantı düzenleyerek tatilcileri serinkanlı olmaya davet etti.
Cinayetin herkesi derinden etkilediğini belirten Saraçoğlu, “Arman beyi sadece ismen ve üyemiz olarak tanırdık. Çok fazla konuşmazdı. Sosyal ilişkisi yok denecek kadar azdı. Kimseye bir kötülüğü dokunmadı. Sitemizde bugüne kadar böyle bir olay da yaşanmamıştı. Arman Bey’in öldürülmesi nedeniyle herkes tedirgin oldu. Tatilciler korku içinde. Evlerinde oturamaz hale geldiler” dedi.
Sitede güvenlik görevlisinin de bulunduğunu belirten Mehmet Ali Saraçoğlu, “Buna rağmen güpegündüz cinayeti işleyen kişi elini kolunu sallayarak, gidebiliyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Cinayeti işleyen kişi veya kişiler yakalanmadan gözümüze uyku girmeyecek. Bunu yapanların birkaç gün içinde yakalanıp, cinayetin çözüleceğine inanıyoruz” dedi.
Arman Azak’ın villasının karşısındaki marketi işleten 35 yaşındaki Salih Tutuk, “Olay günü etrafta çok sayıda kişi vardı. Ancak kimse bir şey duymamış. Bu çok ilginç” dedi.
Öte yandan Azak’ın yakınları tarafından dün İzmir Adli Tıp Morgu’ndan alınan cenazesi defnedilmek üzere İstanbul’a götürüldü.

Yorumlar kapatıldı.