İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sarı Dayı” dinleri buluşturdu

Sivas’ın Ulaş ilçesinde, “Sarı Dayı” olarak tanınan ve vatandaşlar tarafından çok sevilen Ermeni kökenli Miran Koçak’ın (94) cenazesi, Hristiyan ve Müslüman çok sayıda vatandaşın katılımıyla toprağa verildi… İstanbul’dan gelen Peder Kirkor Damatyan’ın gerçekleştirdiği ve Koçak’ın ailesinin yanı sıra Müslüman çok sayıda vatandaşın da yer aldığı törende, Koçak için dualar edildi.

Ulaş ilçesinde yıllardır değirmencilik yapan ve çok sevildiği ilçede “Sarı Dayı” olarak bilinen Miran Koçak’ın yaşamını yitirmesi ilçede büyük üzüntü yarattı.
Koçak’ın cenazesi, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evinin önünde Ulaş Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Yeşilyurt Mahallesi İmamı Halis Aydın tarafından yıkandıktan sonra evine götürülerek Hristiyan geleneklerine göre bir tören düzenlendi.
İstanbul’dan gelen Peder Kirkor Damatyan’ın gerçekleştirdiği ve Koçak’ın ailesinin yanı sıra Müslüman çok sayıda vatandaşın da yer aldığı törende, Koçak için dualar edildi.
Daha sonra Koçak’ın cenazesi, Ulaş Rıza Ünal Cemevi’ne ait cenaze aracıyla toprağa verilmek üzere konvoy eşliğinde Sivas’a götürüldü. Koçak’ın cenazesi, Hristiyan geleneklerine göre yapılan törenle Paşafabrikası yakınlarındaki Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Peder Kirkor Damatyan, cenazenin toprağa verilmesinin ardından dini bir konuşma yaptı. Müslümanların Ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını dileyen Damatyan, “Allah onların oruç ibadetlerini kutlu kılsın. Sofralarını bereketlendirsin” diye konuştu.
Cenaze törenine Koçak’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ulaş Kaymakamı Can Aksoy, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Koçak’ın kendisiyle birlikte Ulaş’ta yaşayan oğlu Murat Koçak, babasının yıllardır ilçe halkıyla birlik, beraberlik içinde yaşamını sürdürdüğünü, ilçede çok mutlu ve huzurlu olduğunu söyledi.
Koçak’ın yeğeni Nurses Bal da dayısının kendisini ilçe halkına çok sevdirdiğini ifade etti.
http://www.cnnturk.com/2011/yasam/08/03/sari.dayi.dinleri.bulusturdu/625019.0/index.html

Yorumlar kapatıldı.