İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Ve Rum Lobisi, Türkiye’ye Karşı Seferber Oldu

Türk karşıtı etnik çıkar grupları tarafından geçtiğimiz 5 ay içerisinde Kongre’ye sunulan tasarılar; herhangi bir tarihsel gerçekliğe dayanmaksızın Türk milletini soykırım cürümüyle itham eden H.R.304, Türkiye’yi Hıristiyan kültür mirasını yok etmekle suçlayan H.R.306, Türkiye’nin laik devlet politikasına müdahale ederek İstanbul’da Vatikan’ın Yunan Ortodoks bir versiyonunu oluşturma arayışı içerisinde olan H.R. 180 ve S.R.196, ve Kıbrıslı Türkleri korumak üzere gerçekleştirilen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı “etnik temizlik” ve işgal olarak niteleyen H.R.2597’den oluşuyor…Türkiye aleyhtarı yasa tasarıları, ABD’deki Türk ve Azerileri lobilerini birleştirdi.

 ********************
Turkishny.com
ABD Kongresi’ne geçtiğimiz 5 ay içerisinde Türkiye’yi hedef alan 5 yasa tasarısı sunuldu. Türkiye aleyhtarı yasa tasarıları, ABD’deki Türk ve Azerileri lobilerini birleştirdi.
Türk karşıtı etnik çıkar grupları tarafından geçtiğimiz 5 ay içerisinde Kongre’ye sunulan tasarılar; herhangi bir tarihsel gerçekliğe dayanmaksızın Türk milletini soykırım cürümüyle itham eden H.R.304, Türkiye’yi Hıristiyan kültür mirasını yok etmekle suçlayan H.R.306, Türkiye’nin laik devlet politikasına müdahale ederek İstanbul’da Vatikan’ın Yunan Ortodoks bir versiyonunu oluşturma arayışı içerisinde olan H.R. 180 ve S.R.196, ve Kıbrıslı Türkleri korumak üzere gerçekleştirilen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı “etnik temizlik” ve işgal olarak niteleyen H.R.2597’den oluşuyor.
 Azerbaycan merkezli APA ajansı tarafından yayınlanan habere göre Türkiye aleyhtarı tasarılar karşısında birleşen Türk ve Azeri diasporası temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, “Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi geçtiğimiz hafta, H.R.2583 nolu tasarıya Türkiye’yi dini ayrımcılıkla itham eden Berman-Ciciline düzenlemesini eklemeyi kabul etti. Rum ve Ermeni Amerikan lobisinin çabalarıyla kabul edilen düzenlemeye ilişkin bir açıklama yayınlayan Kongre Üyesi Dana Rohrabacher (Cumhuriyetçi – CA), Türkiye söz konusu olduğunda Kongre’de çifte standartların devreye sokulduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Ermeni çıkar çevreleri, Azerbaycan topraklarındaki işgali meşrulaştırmaya ve topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak mülteci haline getirilen 800 bin Azeri’nin Amerikan yardımı almasını engellemeye yönelik aralıksız bir kampanyayı devam ettirmektedirler,” dendi.
Ermeni ve Rum lobilerinin son girişimlerinin Ermenistan ekonomisinin darboğazda ve Yunan ekonomisinin krizde olduğu bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çeken Türk ve Azeri diaspora temsilcileri, “Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Yunan ekonomisi kredi notunun CC’ye indirilmesiyle birlikte ülke, iflasa iki adım uzakta bulunmaktadır. Son günlerde Forbes dergisi tarafından yayınlanan bir listede ise Ermeni ekonomisi, Dünya’nın en kötü ikinci ekonomisi olarak sıralanmıştır. Bunun tersine Türkiye ve Azerbaycan, benzeri görülmemiş bir iktisadi inkişaf sürecini tecrübe etmektedirler,” dendi.
Türk ve Azeri diaspora temsilcileri tarafından Amerikalı kanun koyuculara yönelik olarak yapılan çağrıda, “Bu nedenle de Ermeni ve Rum-Amerikan çıkar çevreleri, Amerikan dış politikasına zarar veren ve Kongre’nin enerjisini yararsız meselelerle yönelten etnik merkezli gündemler yerine, hem ülkeleri ABD’ye hem de etnik olarak mensubu oldukları ülkelerin yararına olacak şekilde, Türk komşularıyla işbirliğini desteklemedirler,” dediler.
İbrahim H. Aydoğan
http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=37142

Yorumlar kapatıldı.