İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevag Davasında Tahliye

Mehmet Atakan Foça /Bianet

Davanın ilk duruşması 29 Temmuz’da Diyarbakır’da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görüldü. 13 saat süren duruşma ve olaya tanık olan askerlerin dinlenmesinden sonra Ağaoğlu, suçun üst sınırı ve kaçma şüphesinin olmamasından dolayı serbest bırakıldı. Dava Sevag’ın nişanlısı Melani Kumruyan’ın tanık olarak dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Kumruyan daha önceki demeçlerinde Sevag’ın karakolda bir komutanla sorunlar yaşadığını öne sürmüştü.
*****************
Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümüne ilişkin açılan davadan tahliye çıktı. “Bilinçli taksirle adam öldürmekten” dokuz yıl hapsi istenen Kıvanç Ağaoğlu serbest bırakıldı.
Mehmet Atakan FOÇA / atakanfoca@gmail.com
Diyarbakır – BİA Haber Merkezi
 01 Ağustos 2011, Pazartesi
Paskalya bayramının kutlandığı ve Ermeni katliamının başladığı tarihe denk gelen 24 Nisan’da askerliğini yaptığı Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda bir erin silahından çıkan kurşunla ölen Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümüne ilişkin soruşturma açılmış, Balıkçı’nın ölümünden sorumlu tutulan Kıvanç Ağaoğlu’nun 9 yıl hapsi istenmişti.
Davanın ilk duruşması 29 Temmuz’da Diyarbakır’da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görüldü. 13 saat süren duruşma ve olaya tanık olan askerlerin dinlenmesinden sonra Ağaoğlu, suçun üst sınırı ve kaçma şüphesinin olmamasından dolayı serbest bırakıldı.
Dava Sevag’ın nişanlısı Melani Kumruyan’ın tanık olarak dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Kumruyan daha önceki demeçlerinde Sevag’ın karakolda bir komutanla sorunlar yaşadığını öne sürmüştü. (MAF/ŞA)
http://www.bianet.org/bianet/azinliklar/131858-sevag-davasinda-tahliye

Yorumlar kapatıldı.