İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevag’ın Ölümüne Neden Olan Ağaoğlu Hakkında Dokuz Yıl İsteniyor

Ermeni katliamının başlangıç tarihi olan 24 Nisan’ın 96. yıldönümünde arkadaşının silahından çıkan kurşunla ölen Sevag Balıkçı’nın ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı.

Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan Ermeni yurttaş Sevag Şahin Balıkçı, Ermeni katliamının başlangıç tarihi olan 24 Nisan’ın 96. yıldönümünde Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan ve terhisine 23 gün kala hayatını kaybeden Balıkçı’nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Yapılan soruşturma sonucunda Balıkçı’nın ölümüne neden olan silahın sahibi Kıvanç Ağaoğlu’nun dokuz yıla kadar hapsi isteniyor.
İddianame hazırlandı
Vatan gazetesinde yer alan habere göre hazırlanan iddianamede, 24 Nisan 2011 tarihinde tel örgü yapılması için Jandarma Kıdemli Başçavuş Kenan Üzyetici gündüzcü çavuş Abdullah Irmak’a emir verdi.
Aralarında Sevag Balıkçı ve Kıvanç Ağaoğlu’nun da bulunduğu dokuz askerin yanında zimmetli otomatik silahlar vardı ve başlarında rütbeli bir personel yoktu. Tel örmeye başlamadan önce silahlara doldur boşalt işlemi yapmayan askerlerin silahları yarı dolduruşta ve emniyetleri kapalıydı. Askerler tel örgünün iki tarafında birbirlerine yaklaşık iki metre uzaklıkta çalışırken birbirleriyle şakalaşarak sohbet ediyorlardı. Bu sırada Kıvanç Ağaoğlu omzundaki G-3 marka piyade tüfeğini tam dolduruşa aldı, silahın kurma kolunu çevirdi ve silahın namlusunu Şahin Balıkçı’ya çevirdi.
Bu sırada silahın ateş alması sonucu Balıkçı sağ karın boşluğuna isabet eden mermi ile yaralandı. Olay yerindeki diğer askerlerin Kozluk Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Balıkçı yolda hayatını kaybetti.
“Bilinçli insan öldürmekten dokuz yıla kadar hapis”
İddianamede yer alan jandarma er Halil Ekşi’nin ifadesinde, “Kıvanç Ağaoğlu ve Sevag Şahin Balıkçı 1-2 metre mesafede çalışıyorlardı. Yaklaşık yarım saat neşeli bir ortamda çalıştıktan ve şakalaşmalardan sonra Kıvanç bir anda silahı omzundan indirerek tam dolduruşa aldı. Emniyeti açıp açmadığını görmedim. Kıvanç silahı Sevag’a doğrulttu ve doğrultmasıyla silahın ateş alması neredeyse aynı anda oldu. Bir tartışma ya da kavga olmadı.” dedi.
İddianamede, hazırlanan rapora göre silahın kendiliğinden ateş almasına neden olabilecek bir arızasının olmadığı ve yapılan testler sonucu tüfeğin kendiliğinden patlamadığının tespit edildiği vurgulandı. Savcı, Sevag’ın ölümüne neden olan Kıvanç Ağaoğlu’nun “Bilinçli taksirle adam öldürmek” suçlarından dokuz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. (EKN)
http://bianet.org/bianet/azinliklar/131832-sevagin-olumune-neden-olan-agaoglu-hakkinda-dokuz-yil-isteniyor

Yorumlar kapatıldı.